MAI vrea să asigure jandarmii care vor participa la misiuni internaţionale, pentru 7,1 milioane lei

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) va organiza, în luna mai, o licitaţie pentru achiziţionarea de servicii de asigurare a contingentelor de jandarmi care urmează să participe la misiuni internaţionale în teatrele de operaţii în perioada 2014-2016, valoarea primei fiind estimată la 7,1 milioane lei.

261 afișări
Imaginea articolului MAI vrea să asigure jandarmii care vor participa la misiuni internaţionale, pentru 7,1 milioane lei

MAI vrea să asigure jandarmii care vor participa la misiuni internaţionale, pentru 7,1 milioane lei (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Suma asigurată pentru riscul de deces al personalului Ministerului Afacerilor Interne (MAI) care va executa misiuni în teatrele de operaţii şi în afara acestora, în oricare din ţările lumii, precum şi pe teritoriul naţional, se ridică la 80.000 de euro, potrivit unui anunţ publicat de instituţie pentru selectarea prin licitaţie a asigurătorului.

În cazul riscului de invaliditate de gradul I şi II, poliţa de asigurare va fi de 60.000 de euro, iar pentru invaliditate de gradul III de 40.000 euro.

De asemenea, limita de răspundere va fi de 60.000 de euro pentru riscul de îmbolnăvire, rănire pe timpul şi din cauza acţiunilor de luptă, procesului de pregătire pentru luptă şi îndeplinirii sarcinilor pe timpul serviciului care au ca rezultat clasarea ca inapt (mutilări sau defecte fizice ireversibile ori vătămări corporale sau afecţiuni ce pot fi stabilite în mod obiectiv), se arată în anunţul de participare publicat pe site-ul www.e-licitaţie.ro.

Totodată, asigurătorul va acoperi cheltuielile cu repatrierea în cuantum de până la 14.000 euro, cele pentru spitalizare/tratament ambulatoriu - 60 euro/zi (dar nu mai mult de 90 zile şi mai puţin de 3 zile) şi cele pentru medicamente şi tratament în sumă de până la 6.000 euro.

Licitaţia va avea loc în 9 mai, valoarea primelor care urmează să fie achitate fiind estimată la 7,12 milioane de lei în următorii doi ani pentru un număr maxim de 651 persoane.

Contractul presupune achiziţia de servicii de asigurare de viaţă necesare contingentelor de jandarmi care urmează să participe la misiuni internaţionale în teatrele de operaţii în perioada 2014-2016.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici