Video Mama şi bunica lui Dănuţ, copilul salvat din fântână, sunt AUDIATE de anchetatori. Copilul de doi ani este în stare critică la spital/ Poliţia a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă

Copilul de doi ani căzut într-o fântână în Teleorman, care a fost scos după 10 ore, este în stare generală critică şi a avut nevoie de manevre de resuscitare după un stop cardiac, potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu din Capitală.

9691 afișări

Copilul în vârstă de un an şi nouă luni este în stare generală critică, a ajuns intubat şi ventilat mecanic la spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti şi a avut nevoie de resuscitare după un stop cardiac, potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu din Capitală, Raluca Alexandru.

Diagnosticul medicilor este de hipotermie severă, copilul fiind pe suport ventilator şi perfuzii de rehidratare. Acesta este internat pe secţia de terapie intensivă.

Medic: Prognosticul în cazul copilului căzut în puţ rămâne rezervat din cauza problemelor pulmonare

Prognosticul în cazul copilului căzut într-o fântână în judeţul Teleorman rămâne rezervat din cauza problemelor pulmonare, acesta fiind în continuare intubat şi ventilat mecanic, potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu, Raluca Alexandru.

"Am înţeles că a făcut stop cardio respirator în timpul transportului, pe o hipotermie severă, a făcut un fel de sindrom de aspiraţie, asta este problema lui, stând cu capul în jos, probabil că a vărsat sau a înghiţit apă din fântână şi deocamdată temperatura corpului s-a stabilizat, este în secţia de terapie intensivă, rehidratare, starea lui este stabilă, dar este gravă din cauza problemelor pulmonare. Prognosticul este rezervat în continuare. Este ca o pneumonie de aspiraţie, deci probleme pulmonare pentru că a intrat lichid în plămân. Deocamdată, toate intervenţiile sunt de reanimare, nu se fac intervenţii de altă natură, dec totul este pe reanimare. El este în continuare intubat, ventilat mecanic", a declarat Raluca Alexandru, purtător de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu.

 

Acesta este internat pe secţia de terapie intensivă.

Copilul de 2 ani, din Balta Sărată a stat timp de mai bine de 10 ore pe jumătate în apă, într-o fântână, şi a fost scos de pompieri în urma unei misiuni extrem de dificile.

Din echipa de salvatori care a reuşit să scoată copilul din fântână au făcut parte Adrian Dinu, comandantul Detaşamentului Special de Salvatori, Grigoraş Silviu, Răducu Ionel, Intze Ionuţ Gabriel, Iliescu Cosmin, Damaschin Adrian, Minea Alin, Pop Virgilius, Prefac Lucian, Bunea Marian, Petre Zurini Marius, Săceanu Lucian, Ghencea Eugen şi Picu Ionuţ, informează ISU Bucureşti-Ilfov.

UPDATE: Dosar de cercetare penală in rem în cazul copilului care a căzut într-o fântână în Teleorman

Poliţiştii din Teleorman au deschis un dosar penal în cazul băieţelului care a căzut într-o fântână şi a fost scos după 10 ore, cercetarea efectuându-se în prezent in rem pentru vătămare corporală din culpă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Teleorman, Teodora Dragole, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că cercetarea se efectuează deocamdată pentru faptă şi nu împotriva unor persoane.

„Se efectuează cercetări. S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă şi cercetările sunt în curs”, a declarat Teodora Dragole.

Prognosticul în cazul copilului căzut într-o fântână în judeţul Teleorman rămâne rezervat din cauza problemelor pulmonare, acesta fiind în continuare intubat şi ventilat mecanic, potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu, Raluca Alexandru.

Dănuţ, băieţelul de 2 ani, a stat peste 10 ore pe jumătate în apă, într-o fântână, la peste 16 metri adâncime şi a fost scos de pompieri marţi seara, cu ajutorul unor tije. Copilul mai are acasă o surioară în vârstă de 3 ani, iar mama lui urmează să aducă pe lume încă un copil, fiind însărcinată în aproape nouă luni.

Dosarul de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă deschis după ce un copil de 2 ani a căzut în fântână în Balta Sărată a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Roşiorii de Vede, iar mama şi bunica micuţului sunt deja audiate, transmite corespodnentul MEDIAFAX.

UPDATE Mama şi bunica lui Dănuţ, copilul salvat din fântână după 10 ore, sunt audiate de anchetatori

Potrivit procurorului Georgică Ivănescu, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roşiorii de Vede, dosarul penal a fost întregistrat şi se fac audieri.

„Noi am înregistrat un dosar penal, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Roşiorii de Vede. Se fac cercetări in rem pentru vătămare corporală din culpă. Sunt poliţiştii acolo şi audiază persoane”, a declarat, pentru MEDIAFAX, procurorul Georgică Ivănescu, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roşiorii de Vede.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al IPJ Teleorman, Teodora Dragole, a declarat că mama şi bunica copilului sunt audiate.

„Mama şi cu bunica sunt la audieri, la Postul de Poliţie din Crângeni. Tatăl este plecat la Bucureşti, la băiat, la spital”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, Teodora Dragole, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman.

Copilul a stat, marţi, peste 10 ore pe jumătate în apă, într-o fântână, la peste 16 metri adâncime, fiind scos de pompieri cu ajutorul unor tije.

Starea copilului este gravă, fiind internat la terapie intensivă, în cadrul Spitalului Grigore Alexandrescu din Bucureşti.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici