Managerii unor spitale din Cluj, Focşani şi Vidra, schimbaţi din funcţie din cauza arieratelor

Managerii Spitalului Judeţean Cluj, Spitalului de Urgenţă Focşani şi Spitalului Comunal Vidra au fost schimbaţi din funcţie, în timp ce şefii spitalelor CFR din Constanţa şi Iaşi sunt în reevaluare, din cauza datoriilor acumulate timp de trei luni consecutiv, anunţă Ministerul Sănătăţii (MS).

168 afișări
Imaginea articolului Managerii unor spitale din Cluj, Focşani şi Vidra, schimbaţi din funcţie din cauza arieratelor

Managerii unor spitale din Cluj, Focşani şi Vidra, schimbaţi din funcţie din cauza arieratelor

În urma analizelor şi evaluărilor trimestriale ale managerilor unităţilor sanitare cu paturi din subordine, MS informează că cinci dintre aceştia au înregistrat arierate, timp de trei luni consecutiv, respectiv cei de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, Spitalul CFR Constanţa, Spitalul Clinic CF Iaşi, Spitalul de Urgenţă "Sf. Pantelimon" Focşani şi Spitalul Comunal Vidra.

Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu a semnat ordinul de demitere a managerului Spitalului de Urgenţă "Sf. Pantelimon" Focşani, în timp ce managerii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj şi Spitalului Comunal Vidra şi-au depus demisia.

Managerii de la Spitalul CFR Constanţa şi Spitalul Clinic CF Iaşi, ale căror arierate au fost reeşalonate, conform deciziilor emise de direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene, se află în procedură de reevaluare.

Conform Legii nr. 194/2013 pentru modificarea şi completarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, contractul de management şi, respectiv, contractul de administrare încetează "în cazul existenţei a trei luni consecutive de plăţi restante, a căror vechime este mai mare decât termenul scadent de plată, respectiv a arieratelor, conform prevederilor legale sau contractuale".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici