Managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciobotărică, a fost reţinut pentru 24 de ore

Managerul general interimar al Complexului Energetic Oltenia a fost reţinut, miercuri seară, pentru 24 de ore, sub acuzaţia de abuz în serviciu.

3978 afișări
Imaginea articolului Managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciobotărică, a fost reţinut pentru 24 de ore

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciobotărică, a fost reţinut pentru 24 de ore

Managerul general interimar al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciobotărică, este acuzat de către poliţişti că i-ar fi oferit, prin hotărâre de directorat, 120.000 de lei directorului Diviziei Energetice a companiei, pentru a renunţa la această funcţie.

”Sunt deosebit de îngrijorat de situaţia de la Complexul Energetic Oltenia şi de suspiciunile care planează asupra unora din cei care conduc societatea. Nu avem nicio ezitare în cazurile de corupţie şi imediat ce vom avea confirmări minime din partea organelor legale vom începe demersurile de îndepărtare din companie a acestor persoane. Vă reamintesc faptul că avem de gestionat un domeniu excepţional de dificil şi faptul ca am făcut trei plângeri penale la Compania Naţională a Uraniului, iar subiectul zilei este dosarul Rompetrol în care Ministerul Energiei s-a constituit în parte civilă. Sunt dovezi clare a moştenirii teribile pe care o are România în domeniul energetic”, a precizat ministrul Energiei, Victor Grigorescu, pe Facebook.

”Legea să-şi facă datoria. Tot ce ştiu este că a fost reţinut pentru banii daţi domnului Medinţu. Cine a făcut ilegalităţi trebuie să plătească şi dacă nu s-au comis, acest lucru trebuie să fie dovedit în faţa procurorilor. Dacă joi va fi eliberat, probabil ar trebui ca Laurenţiu Ciobotărică să-şi dea o demisie de onoare. Domnul Ciurel a stat însă trei ani cu tot felul de dosare penale şi nu şi-a dat demisia până când nu a fost demis de ministrul Energiei. Dacă se va merge pe aceeaşi linie, ministrul care l-a demis pe domnul Ciurel este şi acum în funcţie şi, probabil, va avea tot aceleaşi principii. Aşa cred că se va întâmpla. Legea trebuie să fie respectată de toată lumea, indiferent de funcţie. S-a vorbit foarte mult despre asta când domnul Medinţu a plecat cu acei bani, un fel de ordonanţă, de salarii, prin februarie. Sunt şi eu uimit”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Manu Tomescu, liderul de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia, zona Rovinari.

La audierile care au loc la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj se află, la momentul transmiterii acestei ştiri, şi şefa Direcţiei Juridice, Dorina Jianu.

Cercetările în acest caz sunt efectuate de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici