Managerul Institutului de Psihiatrie Socola din Iaşi, reţinut în dosarul privind angajări ilegale

Managerul Institutului de Psihiatrie Socola din Iaşi, Lucian Burlea, ridicat de procurori în urma percheziţiilor făcute, marţi, în mai multe birouri ale unităţii medicale, într-un dosar privind angajări ilegale şi atribuirea unor contracte de achiziţii, a fost reţinut după aproape 12 ore de audieri.

701 afișări
Imaginea articolului Managerul Institutului de Psihiatrie Socola din Iaşi, reţinut în dosarul privind angajări ilegale

Managerul Institutului de Psihiatrie Socola din Iaşi, reţinut în dosarul privind angajări ilegale

Procurorii anticorupţie au emis, marţi seară, după aproximativ 12 ore de audieri, ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele lui Lucian Burlea, în dosarul privind angajări ilegale şi atribuirea unor contracte de achiziţii.

În acelaşi caz, a mai fost audiat la sediul DNA şi Sebastian Popa, fost director al Serviciului de Achiziţii de la Institutul Regional de Psihiatrie Socola, el fiind de asemenea reţinut de procurori.

Medicul Lucian Burlea, managerul Institutului de Psihiatrie Socola din Iaşi, a fost ridicat, marţi la prânz, de către mascaţi din sediul instituţiei şi dus la sediul DNA Iaşi, pentru audieri.

"Nu ştiu despre ce este vorba. Merg la audieri", declara Lucian Burlea, în timp ce era condus către maşina cu care a fost dus la sediul DNA Iaşi.

De asemenea, procurorii au ridicat şi o angajată de la registratura unităţii medicale.

DNA informa că procurorii anticorupţie din cadrul Serviciul Teritorial Iaşi au făcut, marţi dimineaţă, percheziţii la două adrese din municipiul Iaşi, din care una la sediul unei instituţii publice, acestea vizând suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în anul 2014.

Surse judiciare declarau pentru MEDIAFAX că una dintre percheziţii are loc la Spitalul de Psihiatrie Socola într-un dosar privind angajări ilegale şi atribuirea unor contracte de achiziţii.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, în urma pecheziţiilor au fost ridicate două calculatoare, unul fiind al managerului Lucian Burlea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici