Managerul Spitalului „Bagdasar Arseni” a fost arestat preventiv. Bogdan Pălintineanu a fost reţinut pentru luare de mită în formă continuată

Bogdan Pălintineanu, managerul Spitalului „Bagdasar Arseni”, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, au decis, vineri, magistraţii de la Tribunalul Bucureşti, decizia nefiind definitivă.

425 afișări
Imaginea articolului Managerul Spitalului „Bagdasar Arseni” a fost arestat preventiv. Bogdan Pălintineanu a fost reţinut pentru luare de mită în formă continuată

Managerul Spitalului „Bagdasar Arseni” a fost arestat preventiv. Bogdan Pălintineanu a fost reţinut pentru luare de mită în formă continuată

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, vineri seara, să-l aresteze preventiv pentru 30 de zile pe Bogdan Pălintineanu, managerul Spitalului „Bagdasar Arseni”.

Acesta a fost reţinut pentru luare de mită în formă continuată, informează DNA, joi, printr-un comunicat de presă.

Potrivit comunicatului, "Bogdan Pălintineanu, la data faptei manager la Institutul Naţional de Geriatrie şi Gerontologie „Ana Aslan”, în prezent manager al Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni", cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată".

Procurorii susţin că "în perioada 12 mai -21 august 2015, inculpatul Păltineanu Bogdan, în calitate de manager al Institutul Naţional de Geriatrie şi Gerontologie „Ana Aslan”, în exercitarea atribuţiilor de serviciu ce îi reveneau în ceea ce priveşte încheierea contractelor de achiziţii, derularea contractelor, angajarea unităţii în operaţiunile patrimoniale, a primit de la reprezentantul a două societăţi comerciale, în cinci tranşe, sumele de 73.450 euro şi 18.600 lei".

"Banii, primiţi de inculpat atât într-un imobil ce-i aparţinea cât şi în autoturismul personal, reprezentau comisionul stabilit pentru derularea în bune condiţii a contractelor respective (emitere comenzi, plată facturi)", se mai spune în comunicat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici