Managerul Spitalului Judeţean Slatina şi un director medical au fost demişi

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, i-a demis din funcţii, duminică, pe managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Ileana Roxana Dragomir şi pe directorul medical, Alina Chiriac, după ce copil de 9 ani a decedat în urma unei fracturi la mână, tratate la această unitate sanitară.

131 afișări
Imaginea articolului Managerul Spitalului Judeţean Slatina şi un director medical au fost demişi

Managerul Spitalului Judeţean Slatina şi un director medical au fost demişi (Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de duminică seară al Ministerului Sănătaţii, decizia ministrului Cseke Attila a fost motivată de faptul că atât managerul unităţii medicale, cât şi directorul medical au încălcat prevederile Ordinului ministrului Sănătăţii nr. 14/11.01.2010 privind aprobarea metodologiei de raportare a evenimentelor deosebite care implică actul medical în unităţile sanitare cu paturi aflate în reţeaua Ministerului Sănătăţii.

Conform acestei prevederi legale, conducerea spitalului era obligată să anunţe imediat autorităţile despre decesul băiatului de nouă ani şi condiţiile în care acesta s-a produs, însă evenimentul a fost anunţat după trei zile de la producere şi numai după ce presa a semnalat cazul.

Duminică la prânz, Ministrul Sănătăţii a declarat că este indignat de acest caz, atenţionând că vinovaţii trebuie să plătească mai ales dacă au dovedit lipsă de responsabilitate.

"Sunt indignat. Nu am pregătire medicală, dar nu cred că este normal ca, în anul 2010, într-o ţară civilizată, un copil sau tânăr să moară din cauza unei fracturi. După cazul din Oradea, când un tânăr în vârstă de 17 ani a decedat tot din cauza unei fracturi, acum este a doua situaţie cu care ne confruntăm în mai puţin de patru luni. Nu aceasta este valoarea sistemului sanitar românesc", a susţinut ministrul Sănătăţii.

Copilul de nouă ani a murit, joi seară, la patru zile după ce a fost adus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pentru a i se trata o fractură la antebraţul stâng.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici