Managerul Spitalului Sfânta Maria nu e de acord cu invitarea de către ministrul Sănătăţii a unui membru din fundaţia Eurotransplant: Urmăreşte „o muşamalizare a acuzaţiilor gave care i se aduc”

Managerul Spitalului Sfânta Maria, Narcis Copcă, a transmis, sâmbătă, că nu poate fi de acord cu invitarea de către ministrul Sănătăţii a unui membru din fundaţia Eurotransplant "într-o vizită privată care ar urma să fie exploatată exclusiv electoral, pentru a continua denigrarea spitalului".

844 afișări
Imaginea articolului Managerul Spitalului Sfânta Maria nu e de acord cu invitarea de către ministrul Sănătăţii a unui membru din fundaţia Eurotransplant: Urmăreşte „o muşamalizare a acuzaţiilor gave care i se aduc”

Managerul Spitalului Sfânta Maria nu e de acord cu invitarea de către ministrul Sănătăţii a unui membru din fundaţia Eurotransplant: Urmăreşte „o muşamalizare a acuzaţiilor gave care i se aduc”

Managerul Spitalului "Sfânta Maria" din Bucureşti a declarat, prin intermediul unui comunicat de presă remis MEDIAFAX, că unitatea sanitară este la dispoziţia oricărui control legal din partea instituţiilor statului român şi că anul acesta la spitalul "Sfânta Maria au fost 19 controale, care au vizat aspecte medicale, economice şi de management, din 10 martie spitalul fiind acreditat ca Centru de Transplant Pulmonar, după inspecţia Agenţiei Naţionale de Transplant.

Cu toate acestea, precizează Narcis Copcă, "invitarea de către ministrul Sănătăţii a unui membru din fundaţia citată penal în dosar (Eurotransplant -n.r. ) tocmai pentru a continua denigrarea spitalului într-o vizită privată, ce ar urma să fie exploatată exclusiv electoral, încalcă legea atâta vreme cât această fundaţie are interes în preluarea ilegală a organelor donate în România şi valorificarea acestora în străinătate".

Managerul spitalului spune că Vlad Voiculescu urmăreşte „o muşamalizare a acuzaţiilor gave care i se aduc”, în ceea ce priveşte „refuzul plăţii serviciilor pentru pacientul Dumitru Simiraş, urmat de decesul acestuia”.

"Conducerea Spitalului va prezenta Parchetului în dosarul nr. 2614/DP/2016 toate înscrisurile şi declaraţiile ce pot proba acuzaţiile de omor din culpă, cât şi cele de constituire a unui grup infracţional, ce, împotriva legilor din România de alocare a organelor prioritar pentru pacientul român, are ca scop deturnarea organelor recoltate în România printr-o organizaţie privată, Eurotransplant, către pacienţii din străinătate, cât şi eliminarea centrelor de transplant din România şi externalizarea acestor servicii către străinătate. Spitalul şi conducerea acestuia va sta la dispoziţia organelor de urmărire penală în săptămâna 5-9 decembrie, dar şi cât va fi nevoie, pentru aflarea adevărului şi pentru ca această situaţie să nu se mai repete pe viitor”, se mai arată în comunicat de presă.

Vlad Voiculescu a precizat că primarul Capitalei, Gabriela Firea, şi-a dat acordul pentru realizarea unui control la Spitalul Sfânta Maria.

"Nu am fost niciodată la Sfânta Maria şi nu îmi dau cu părerea decât pe baza documentelor pe care le primesc de la specialişti. Am primit cu bucurie acordul de la doamna primar, iar Corpul de Control va merge la Sfânta Maria şi vom avea, aşa cum am anunţat, o comisie internaţională de analiză în datele de 8 şi 9 decembrie", a mai precizat ministrul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici