Manda: Dumitru Iliescu spune că se mai pregăteşte un dosar pentru guvernanţi; vizată Olguţa Vasilescu/ Coldea i-a cerut lui Daniel Morar arestarea lui Cătălin Voicu, dar acesta a refuzat

Claudiu Manda, şeful Comisiei de Control SRI, a declarat că Dumitru Iliescu, fostul şef SPP, a afirmat în faţa comisiei că din cunoştinţele sale se mai pregăteşte un dosar care să vizeze membri ai Executivului, nominalizând ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

4361 afișări
Imaginea articolului Manda: Dumitru Iliescu spune că se mai pregăteşte un dosar pentru guvernanţi; vizată Olguţa Vasilescu/ Coldea i-a cerut lui Daniel Morar arestarea lui Cătălin Voicu, dar acesta a refuzat

Manda: Dumitru Iliescu spune că se mai pregăteşte un dosar pentru guvernanţi; vizată Olguţa Vasilescu

"Spunea că avea cunoştinţă că se va construi un astfel de dosar (n.r.: dosarul Belina) de a fi înlăturaţi din Guvern doi miniştri şi spune ca se mai pregătesc astfel de cazuri. Spune că actuala conducere a SRI, director şi director adjunct nu au cunoştinţă de acest caz. Viitoarea persoană din viitorul lot este Lia Olguţa Vasilescu", a declarat Claudiu Manda, şeful Comisiei SRI, după audierea fostului şef SPP, Dumitru Iliescu.

Dumitru Iliescu a prezentat în faţa comisiei o corespondenţă pe care a avut-o cu cineva din presă în zilele de 20 şi 28 august şi care arată că avea informaţii anterior începerii anchetei în dosarul Belina că se pregăteşte acest caz.

"Spunea că se doreşte să se ajungă la domnul Dragnea, se doreşte dislocarea unor miniştri ai domnului Dragnea. Corespondenţa era anterior punerii sub acuzare", a mai spus Claudiu Manda.

Dumitru Iliescu: Coldea i-a cerut lui Daniel Morar arestarea lui Cătălin Voicu, dar acesta a refuzat

Generalul Dumitru Iliescu a afirmat, miercuri, că fostul director adjunct al SRI, Florian Coldea, i-ar fi cerut procurorului-şef al DNA de atunci, Daniel Morar, să-l aresteze pe senatorul Cătălin Voicu, însă Morar a refuzat să se conformeze solicitării.
”Noi am avut informaţia că domnul Coldea a mers la domnul Morar şi i-a cerut arestarea domnului Voicu. Nu a fost numai o dată, a fost de două ori domnul Morar a refuzat să se implice într-o asemena acţiune şi atunci domnul Coldea a mers la doamna Kovesi. Atunci s-a decis modul în care să fie arestat domnul Voicu”, a declarat Dumitru Iliescu, după ce a fost audiat în Comisia parlamentară de control al SRI.

La rândul său, preşedintele Comisiei, senatorul Claudiu Manda, a confirmat că Iliescu a relatat episodul în cadrul comisiei.

”Spunea că în cazul Voicu are probe că s-ar fi solicitat arestarea domnului Voicu şi că domnul Coldea i-ar fi spus domnul Morar, şeful DNA, să-l aresteze, în 2009, imediat după alegerile prezidenţiale, că domnul Morar nu a fost de acord cu acest lucru şi că de aceea dosarul a ajuns la doamna Kovesi şi de aici la cei doi procurori care au instrumentat dosarul”, a relatat Manda.

Potrivit acestuia, Iliescu a spus că ostilitatea tandemului Coldea-Kovesi faţă de Mircea Geoană ar proveni din faptul că acesta din urmă intenţiona să-i demită dacă devenea preşedinte al României. ”(Dumitru Iliescu - n. red) mai spunea că înverşunarea împotriva domnului Geoană a Codruţei Kovesi şi al lui Florian Coldea venea ca urmare a faptului că Mircea Geoană ar fi declarat în spaţiul public că dacă va ajunge preşedinte îl va păstra pe domnul Morar, dar îi va demite pe cei doi”, a mai spus Claudiu Manda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici