Mandat de arestare prelungit pentru asistenta maternală Marcela Făgărăşan

Magistraţii Tribunalului Bistriţa-Năsăud au prelungit cu 30 de zile mandatul de arestare preventivă pentru asistenta maternală Marcela Făgărăşan din Bistriţa, acuzată că a maltratat şi ucis un copil în vârstă de patru ani.

32 afișări
Imaginea articolului Mandat de arestare prelungit pentru asistenta maternală Marcela Făgărăşan

Mandat de arestare prelungit pentru asistenta maternală Marcela Făgărăşan (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit Biroului de presă al Tribunalului Bistriţa-Năsăud, judecătorii secţiei Penale a Tribunalului au admis propunerea formulată de procurorii Parchetului Tribunalului Bistriţa-Năsăud. Ei au dispus astfel prelungirea măsurii de arestare preventivă a asistentei maternale Marcela Făgărăşan cu încă 30 de zile.

Totodată, magistraţii au acordat avocatei Daniela Andronesi, care o reprezintă pe Făgărăşan, un onorariu de 40 lei, care va fi suportat din fondurile Ministerului Justiţiei.

Procurorul Angela Sângeorzan, şeful Secţiei Penale din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, a declarat, miercuri, că Marcela Făgărăşan nu poate fi deocamdată trimisă în judecată întrucât procurorul de caz nu a primit din partea Serviciului de Medicină Legală Bistriţa-Năsăud concluziile specialiştilor privind autopsia făcută copilului.

"Nu avem încă raportul scris din partea Serviciului de Medicină Legală Bistriţa-Năsăud. S-a făcut autopsierea şi aşteptăm să vedem raportul”, a declarat Sângeorzan.

Potrivit acesteia, raportul Institutului "Mina Minovici" privind starea psihică a Marcelei Făgărăşan din perioada în care a săvârşit faptele de care este acuzată denotă că aceasta avea discernământ.

Până în prezent, mandatul de arestare emis pe numele asistentei maternale a fost prelungit de două ori.

Asistenta maternală din Bistriţa Marcela Făgărăşan este acuzată că a maltratat şi ucis un copil de patru ani pe care îl avea în îngrijire. Ea este arestată sub acuzaţia de omor deosebit de grav.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici