Mandatul de arestare pentru Nicuşor Constantinescu, menţinut în dosarul pentru nefinanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa

Mandatul de arestare preventivă emis pe numele preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, în dosarul în care este judecat pentru nefinanţarea Centrului Militar Zonal a fost menţinut, vineri, de Curtea de Apel Constanţa, care a judecat contestaţia acestuia.

212 afișări
Imaginea articolului Mandatul de arestare pentru Nicuşor Constantinescu, menţinut în dosarul pentru nefinanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa

Mandatul de arestare pentru Nicuşor Constantinescu, menţinut în dosarul de la Constanţa (Imagine: Shutterstock)

Curtea de Apel Constanţa a judecat, joi, contestaţia depusă de preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicușor Constantinescu, împotriva deciziei luată în urmă cu o săptămână de Tribunalul Constanţa, care a confirmat mandatul de arestare preventivă emis pe numele său.

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au rămas în pronunţare, iar vineri au decis menţinerea mandatului de arestare emis pe numele lui Nicuşor Constantinescu, respingând ca nefondată contestaţia în anulare formulată de acesta.

Decizia instanţei este definitivă.

Nicuşor Constantinescu s-a prezentat, joi, în faţa instanţei Curţii de Apel Constanţa, care a judecat contestaţia acestuia, el relatându-le magistraţilor tot istoricul său medical, de la plecarea în SUA pentru tratament şi până la revenirea sa în România, după ce a făcut o oprire de câteva zile în Turcia. El a amintit că după intervenţia chirurgicală din SUA s-a confruntat cu diverse infecţii care i-au pus în pericol sănătatea şi l-au pus în imposibilitatea de a reveni în România mai repede.

Constantinescu susţine că în prezent urmează un tratament cu antibiotice pentru eliminarea infecţiei cu care se luptă de câteva luni şi că are nevoie de radioterapie, pe care nu o poate urma în sistemul penitenciar.

Nicuşor Constantinescu a spus că a plecat de bunăvoie din SUA tocmai pentru a clarifica situaţia sa din România, luând această decizie împotriva recomandărilor medicilor din America şi în pofida faptului că viza sa fusese prelungită până în primăvara anului viitor şi fusese respinsă cererea de extrădare.

În cuvântul de final, Constantinescu a spus că doreşte să fie judecat în libertate pentru a-şi putea dovedi nevinovăţia.

Avocatul Marius Mocanu a declarat jurnaliştilor, la sfârşitul procesului, că în cursul zilei de miercuri Nicuşor Constantinescu a fost evaluat medical la lnstitutul Oncologic din Bucureşti, unde ar fi fost confirmate toate diagnosticele aflate în actele depuse la dosar şi i s-a recomandat să înceapă radioterapia. Marius Mocanu a spus că aceasta nu poate fi realizată în cadrul sistemului penitenciar şi că ar trebui făcută într-un spital din cadrul sistemului de sănătate, fie în libertate, dacă îi va fi revocată măsura arestării preventive, fie sub pază permanentă, dacă va rămâne în continuare în arest preventiv.

După încheierea procesului, Nicuşor Constantinescu s-a întors la spitalul Penitenciarului Rahova, unde este încarcerat.

Nicuşor Constantinescu a fost reţinut de autorităţile din Turcia în 4 noiembrie, după ce Ministerul Justiţiei a transmis documentele necesare pentru aducerea lui în ţară, pentru a fi arestat preventiv în dosarele în care este judecat. El a revenit în ţară în 6 noiembrie, iar în aceeaşi zi Tribunalul Bucureşti a confirmat mandatul de arestare emis pe numele său. A doua zi, şi magistraţii Tribunalului Constanţa au confirmat mandatul de arestare pe numele său, în dosarul în care acesta este judecat pentru că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa.

Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în trei dosare penale. Într-unul dintre acestea este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, în altul că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în cel de-al treilea, pentru că a atribuit nelegal terenuri. Într-un alt dosar, şeful CJ Constanţa este cercetat pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziţii, 15 cartuşe de calibrul nouă milimetri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici