Manifestaţii împotriva avortului: Sute de persoane au participat la "Marşul pentru viaţă", în Timişoara, Bistriţa şi Cluj-Napoca - FOTO

Aproximativ 300 de persoane au participat, sâmbătă, "Marşul pentru viaţă" organizat la Timişoara, susţinând dreptul la viaţă al tuturor persoanelor începând din momentul concepţiei. Peste 700 de persoane au participat la marşul organizat în Bistriţa de asociaţii ortodoxe şi la Cluj-Napoca, unde manifestanţii au fost conduşi de episcopul greco-catolic Florentin Crihălmeanu.

Manifestaţii împotriva avortului: Sute de persoane au participat la "Marşul pentru viaţă", în Timişoara, Bistriţa şi Cluj-Napoca (Imagine: Alin Matei/ Mediafax Foto)

Aproximativ 300 de persoane au pornit, sâmbătă la prânz, de la Biserica Sfânta Maria Regina Păcii dintr-un cartier timişorean, într-un "Marş pentru viaţă", îndreptându-se spre Piaţa Unirii din centrul oraşului.

Participanţii au avut pancarte pe care au scris mesaje precum "Mami, te iubesc!", "Alege să fii mamă, nu criminală!", "Avortul opreşte o inimă care bate" şi "Stop vărsării de sânge nevinovat".

Potrivit organizatorilor, scopul acestui marş este de a susţine dreptul la viaţă al tuturor persoanelor începând din momentul concepţiei, dreptul femeii la sprijin şi familia ca temelie a societăţii.

"Marşul pentru viaţă" are în fiecare an o temă, cea de la această ediţie fiind "Iubeşte-i pe amândoi! - Asumă, ajută, adoptă!" şi îndemnând la implicare civică în sprijinul femeilor însărcinate care sunt constrânse să apeleze la avort din cauza indiferenţei şi a lipsei de ajutor.

"Marşul pentru viaţă" este organizat de asociaţii şi fundaţii civice din România.

La Bistriţa, peste 200 de persoane au participat, sâmbătă, la "Marşul pentru viaţă", organizat de Asociaţia Culturală Sfântul Pahomie din Gledin, Liga Tinerilor Creştini Ortodocşi din Bistriţa şi Asociaţia "Filantropia" - filiala Bistriţa-Năsăud.

Manifestarea a început în faţa Protopopiatului Ortodox din Bistriţa, cu rostirea rugăciunii "Tatăl nostru" şi cu un cuvânt de învăţătură din partea protopopului Bistriţei, preotul Alexandru Vidican.

"Scopul acestei manifestaţii este afirmarea dreptului la viaţă pentru toate fiinţele umane începând cu momentul concepţiei şi totodată susţinerea familiei tradiţionale şi a valorilor acesteia, temelia unei vieţi solide şi sănătoase. Participăm la un marş al tăcerii fiindcă pancartele vorbesc de la sine", a spus protopopul Vidican.

Pe pancartele purtate de tineri scria: "Mamă, îţi mulţumesc că exist", "Avortul nu lasă îngeraşi pe pământ", "Avortul opreşte o inimă, răneşte pe alta", "Avortul opreşte o inimă care bate", "50 de ani - 22 de milioane de avorturi", "Copilul, dar de la Dumnezeu", "Avortul ucide an de an 200.000 de copii" sau "România ocupă locul trei în Europa la numărul de avorturi".

Participanţii la marş, printre care s-a numărat şi preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, au purtat în piept fundiţe albe.

Marşul s-a desfăşurat timp de o oră pe cele mai importante artere din oraş, manifestanţii fiind însoţiţi de echipaje ale Poliţiei Rutiere şi ale Poliţiei Locale.

La Cluj-Napoca, peste 500 de persoane, avându-l în frunte pe episcopul greco-catolic Florentin Crihălmeanu, au participat, tot sâmbătă, la un marş împotriva avortului, manifestarea fiind organizată de Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla.

Participanţii la "Marşul pentru viaţă", majoritatea tineri şi familii cu copii în cărucioare, s-au adunat în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca având pancarte cu mesaje precum "Noi toţi am fost embrioni", "Viaţa - primul drept al omului", "Preţuieşte viaţa", "Avortul opreşte o inimă care bate", "Susţine viaţa", "Nu avortului, da vieţii", "Un copil, o minune".

"Există şi persoane care nu au voce în societate, mă refer la copiii nenăscuţi, la copiii mici, mă refer la copiii bolnavi. De asemenea, persoanele în vârstă, cele cu dizabilităţi sunt persoane care nu au cuvânt în societate pentru că sunt persoane care nu au posibilitatea să se afirme. Am dorit să vorbim noi pentru ei. Şi când spun noi nu mă refer doar la biserică, ci la toţi cei prezenţi. Vă asigur toată lumea are un singur gând, să spună astăzi un «da» pentru viaţă sub toate aspectele ei", a spus PS Florentin Crihălmeanu, care a condus marşul.

La rândul său, Ligia Stanciu, organizatorul "Marşului pentru viaţă", a declarat că scopul acţiunii a fost "de a atrage atenţia lumii asupra pericolului reprezentat de avort".

"Credem că e important să avem manifestări de genul acesta pentru viaţă şi împotriva avortului. Prin acest marş le putem arăta femeilor că există soluţii", a spus ea.

Marşul s-a desfăşurat pe traseul Piaţa Unirii - Bulevardul Eroilor - Piaţa Avram Iancu - Bulevardul 21 Decembrie 1989 - strada Memorandumului - strada Petru Maior - Piaţa Lucian Blaga - strada Napoca - Piaţa Unirii.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 17 comentarii
Taguri:
MARŞ ,
TIMIŞOARA ,
COMENTARII
  • Cris 21 apr 2013

    Si din nou,idiotii religiosi se baga in seama.Daca nu vor avort,sa nu faca,nu ii forteaza nimeni.Dar nu au nici un drept sa isi impuna ideeile lor asupra altora!

  • marin 24 mar 2013

    si nu e vb doar de 2 embrioni ci de un copil de cateva luni care misca si sufera in momentulcand lame necrutatoare il taie. Studiati putin domeniul.

  • marin 24 mar 2013

    Mai rea decat saracia materiala e cea spirituala. Ea este mana in mana cu superficialitatea.

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
„În 20 de ani nu vom mai fi români”. TEORIA IREALĂ care adânceşte cele mai negre temeri ale românilor