MApN: Comandantul Şcolii de la Boboc, al 11-lea mort în accidentul de la Tuzla

MApN a precizat într-un comunicat remis MEDIAFAX că Nicolae Jianu, comandantul Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene "Aurel Vlaicu" din Boboc, se afla la bordul avionului AN-2 prăbuşit, acesta fiind cea de-a 11-a victimă a accidentului.

373 afișări
Imaginea articolului MApN: Comandantul Şcolii de la Boboc, al 11-lea mort în accidentul de la Tuzla

MApN: Comandantul Şcolii de la Boboc, al 11-lea mort în accidentul de la Tuzla (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Comandorul Jianu, pilot clasa I, instructor de zbor ziua şi noaptea, în toate condiţiile meteorologice, este cel de-al unsprezecelea militar care şi-a pierdut viaţa în catastrofa aeriană. Era căsătorit şi avea doi copii. În catastrofa aviatică de la Tuzla şi-au pierdut viaţa şapte militari ai Forţelor Navale şi patru militari din Forţele Aeriene", precizează MApN.

Potrivit sursei citate, doi dintre militarii răniţi fac parte din Forţele Navale, iar al treilea este încadrat în Forţele Aeriene.

O comisie de investigaţie tehnică, numită prin ordin al ministrului Apărării Maţionale, cercetează împrejurările producerii catastrofei aviatice.

Ministerul Apărării a rectificat informaţiile anterioare. Iniţial, MApN anunţase că zece militari şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic de la Tuzla.

"Un avion AN-2, aparţinând Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene din Boboc, care executa o misiune de zbor pentru antrenamente de paraşutare, s-a prăbuşit luni, 5 iulie, în jurul orei 17.40, pe aerodromul Tuzla. În urma catastrofei aviatice, zece militari şi-au pierdut viaţa, iar alţi trei au fost răniţi. La bordul aeronavei se aflau patru membri ai echipajului şi nouă militari din cadrul Forţelor Navale", preciza comunicatul MApN.

Prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a declarat corespondentului MEDIAFAX că echipele de intervenţie au găsit 11 persoane decedate în avionul prăbuşit, luni după-amiază, la Tuzla, alte trei persoane fiind rănite grav. Potrivit declaraţiilor lui Palaz, ar rezulta că avionul avea la bord, în total, 14 persoane

La ora transmiterii acestei ştiri, toţi cei trei răniţi în accidentul aviatic de la Tuzla sunt în drum spre Bucureşti, urmândă să fie aduşi la Spitalul Militar, unde medicii vor decide la ce intervenţii vor fi supuşi, au declarat pentru MEDIAFAX surse medicale.

Potrivit surselor citate, o echipă de chirurgi condusă de managerul Spitalului de Arşi din Capitală, Carmen Orban, va merge la Spitalul Militar, unde vor încerca să-l opereze pe cel care este cel mai grav rănit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici