MAPN: Vom înfiinţa un grup de lucru de experţi pentru cooperarea militară a României cu Bulgaria

Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a anunţat luni, după întâlnirea cu omologul său bulgar, Nikolai Nankov Nencev, că s-a format un grup de lucru format din experţi ai celor două state, pentru cooperarea militară.

323 afișări
Imaginea articolului MAPN: Vom înfiinţa un grup de lucru de experţi pentru cooperarea militară a României cu Bulgaria

MAPN: Vom înfiinţa un grup de lucru de experţi pentru cooperarea militară a României cu Bulgaria

“Am trecut în revistă o serie de obiective din planul cooperării militare bilaterale, convenind în primul rând, o intensificare a participării la instruirea în comun şi la exerciţiile la care sunt antrenate forţele noastre armate, cu un accent aparte pe cele în format multinaţional şi aliat”, a anunţat ministrul Apărării după întânirea cu ministrul bulgar.

De asemenea, ministrul Apărării a precizat că au fost discuţii privind derularea programelor majore strategice şi schimbul de informaţii, constituindu-se astfel un grup de lucru la nivelul celor două ţări.

“Ne-am raportat la cele mai bune moduri de a promova ideile noastre, interesele noastre, sub aspectul transpunerii în practică a acelei idei de prezenţă aliată avansată la flancul estic, cu accent pe regiunea de interes comun pentru noi, regiunea extinsă a Mării Negre, având în vedere dezvoltări pe toate domeniile operaţionale: maritime, aerian şi terestru" a mai spus Motoc.

Totodată, ministrul Apărării a mai declarat că a "abordat unele chestiuni legate de asigurarea unei prezenţe aliate de nivel brigadă multinaţională în România şi, de fapt, cu funcţiuni pentru zona de ansamblu, de responsabilitate comună a României şi Bulgariei, o prezenţă consolidată, multinaţională şi, deci, cvasipermanentă, respectiv un cadru consolidat de pregătire şi exerciţii la Marea Neagră” precizând că aceste aspect vor fi analizate în cadrul grupului de lucru creat.

“Continuăm discuţiile bilaterale din regiunea extinsă a Mării Negre, am abordat nivelul situaţiei bilaterale din sfera politicii de apărare şi problemele legate de antrenamentele comune” , a declarat ministrul bulgar de externe, Nikolai Nankov Nencev.
 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici