MAPN: Ziua Porţilor Deschise cu ocazia aniversării Zilei NATO în România.

Sediul Ministerului Apărării Naţionale (MAPN) va fi deschis publicului duminică, cu prilejul aniversării Zilei NATO în România, persoanele care vor trece pragul instituţiei vor putea vedea filme tematice dar şi expoziţii de tehnică militară.

318 afișări
Imaginea articolului MAPN: Ziua Porţilor Deschise cu ocazia aniversării Zilei NATO în România.

MAPN: Ziua Porţilor Deschise cu ocazia aniversării Zilei NATO în România.

Potrivit unui comunicat, sediul Ministerului Apărării Naţionale va fi deschis pentru a fi vizitat, duminică, între orele 8.30 şi 13.00, cu prilejul aniversării Zilei NATO în România.

De asemenea, persoanele care au vizitat sediul ministerului, au putu participa la ora 9.00, la ceremonia militară dedicată aderării României la Alianţa Nord-Atlantică.

"În cadrul Zilei Porţilor Deschise, vizitatorii vor putea asista la un exerciţiu de mânuire a armamentului executat de militarii Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul" şi vor putea vizita o expoziţie exterioară de tehnică militară, precum şi alte expoziţii tematice'', mai informează MAPN.

Totodată, cu ocazia Zilei NATO în România, au fost "organizate standuri de prezentare ale Clubului sportiv al Armatei ”Steaua”, Editurii Militare, dar şi standuri de inventică şi tehnologii militare, iar în aula Ministerului Apărării Naţionale vor putea fi vizionate filme cu tematică militară", a mai anunţat ministerul.

La 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO, prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, statul depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice.

Depunerea instrumentelor de ratificare a fost urmată, la 2 aprilie 2004, de ceremonia arborării oficiale a drapelului românesc la sediul NATO. În baza Legii nr. 390 din 28 septembrie 2004, Ziua NATO în România se sarbătoreşte în fiecare an, în prima duminică a lunii aprilie. Ziua NATO este o sărbătoare publică dedicată democraţiei, spiritului european şi euroatlantic.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici