Marcel Vela, despre eventualitatea demiterii lui Arafat: Voi lua o decizie după finalizarea auditului

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, joi seara, că va decide dacă îl va elibera din funcţie pe Raed Arafat după ce auditul la instituţia condusă de secretarul de stat va fi finalizat, el precizând că a fost „dezamăgit” de anumite acţiuni ale şefului DSU.

156 afișări
Imaginea articolului Marcel Vela, despre eventualitatea demiterii lui Arafat: Voi lua o decizie după finalizarea auditului

Marcel Vela, despre eventualitatea demiterii lui Arafat: Voi lua o decizie după finalizarea auditului

„Mi-e foarte greu să răspund (dacă îl va demite - n.red.) pentru că în ultima perioadă s-au întâmplat lucruri care m-au dezamagit. De la comandamentele la care am participat se ştia că la MAI nu am avut de la cine să preiau mandatul, în sensul că trebuie să semnez un proces de semnare primire mandat. Ca să respect legea, trebuie să fac un audit, ca să facă o demarcare între ce a făcut PSD şi ce a făcut PNL. Am făcut prima dată la Jandarmierie şi s-a constat că se suprapun unele sarcini. Sunt funcţii şi oameni care se suprapun. (...) La IGSU încă nu s-a făcut acest audit”, a spus Vela, la Digi 24.

Vela a subliniat că va decide dacă îl va demite pe Raed Arafat după ce se va realiza auditul la DSU.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a spus, recent, că nu va demisiona din funcţie, în ciuda atacurilor din ultima perioadă, mai ales după apariţia filmului privind prima intervenţie la Colectiv.

„Nu sunt lipit de scaun, dar nu demisionez. Dacă sunt demis, e dreptul oricui să facă asta, să mă demită dacă vor. Ce consider după tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă este că atacurile sunt intensificate, pentru că atacurile sunt de foarte mult, cu mesaje prestabilite. Mesaje coordonate precum <de prea mult timp este, a îmbătrânit, să vină tinerii> sau <a făcut ceva bun, a făcut SMURD-ul, dar acum nu mai ştie, trebuie să plece> au fost mesaje prin social media. Apoi s-au intensificat după apariţia faimosului film înainte de comemorarea de la Colectiv, pe care cineva l-a avut şi l-a dat abia atunci. Eu trebuie să clarific ceva: nu conduc IGSU. Eu coordonez DSU. IGSU este condus de un general, care îl comandă”, a spus Raed Arafat, duminică seara, la Antena 3.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
vela,
demitere,
arafat

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici