Marfă contrafăcută, în valoare de sute de mii de euro, în Portul Constanţa şi în Vama Giurgiu

Patru containere cu haine contrafăcute au fost descoperite în Portul Constanţa, în vreme ce în Vama Giurgiu au fost descoperite alte două autocare, valoarea bunurilor fiind de peste 900.000 de euro, potrivit Poliţiei de Frontieră.

147 afișări
Imaginea articolului Marfă contrafăcută, în valoare de sute de mii de euro, în Portul Constanţa şi în Vama Giurgiu

Marfă contrafăcută, în valoare de sute de mii de euro, în Portul Constanţa şi în Vama Giurgiu

O echipă comună formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa - Sud Agigea a făcut controlul asupra celor patru containere încărcate cu bunuri, sosite din China, având ca destinatari societăţi comerciale din România, Republica Moldova şi Ucraina.

În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau 5.400 de căciuli,2.600 de perechi de ciorapi,6.240 de jucării şi 1.200 perechi de încălţăminte toate inscripţionate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală. Bunurile, cu o valoare de aproximativ 3.900.000 lei (peste 790.000 de euro) dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

Acţiuni similare s-au derulat, în ultimele 24 de ore, şi Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu unde poliţiştii de frontieră au oprit pentru control, pe sensul de intrare în ţară, două autocare, ce aparţin unor firme de transport internaţional de persoane.

Poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentele pentru marfă ale mijloacelor de transport, printre bagajele pasagerilor, cantitatea totală de 3.348 de articole vestimentare, 1.475 parfumuri şi 43 perechi de încălţăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că bunurile descoperite aparţin unor cetăţeni români şi străini, cu vârste cuprinse între 28 şi 55 de ani. Aceştia nu deţineau documente de provenienţă pentru produsele sus-menţionate. Bunurile, în valoare totală estimată de 531.540 lei (aproximativ 107.000 euro) dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În toate cazurile se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie propuse soluţii legale prin unitatea de parchet competentă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
contrafăcut,
port,
vamă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici