Mari companii americane anunţă că vor acoperi cheltuielile de călătorie pentru avorturi, după decizia Curţii Supreme

Mari companii americane, inclusiv Walt Disney şi Meta, au anunţat vineri că vor acoperi cheltuielile angajatelor în cazul în care acestea trebuie să se deplaseze în alte state pentru avorturi, informează Reuters.

1164 afișări
Imaginea articolului Mari companii americane anunţă că vor acoperi cheltuielile de călătorie pentru avorturi, după decizia Curţii Supreme

Compania Disney a transmis vineri angajaţilor că rămâne angajată să ofere acces complet la asistenţă medicală de calitate, inclusiv pentru avorturi, potrivit unui purtător de cuvânt al Disney.

Şi Meta va rambursa cheltuielile de călătorie pentru angajaţii care caută îngrijire reproductivă în afara statului.

Alaska Air Group, compania mamă a Alaska Airlines, a anunţat vineri că „rambursează călătoriile pentru anumite proceduri şi tratamente medicale dacă acestea nu sunt disponibile acolo unde locuiţi. Decizia de astăzi a Curţii Supreme nu schimbă acest lucru”.

Alte companii care oferă acest beneficiu sunt site-urile de întâlniri online OkCupid şi Bumble Inc, Netflix şi JPMorgan Chase & Co, cea mai mare bancă din ţară.

Companiile care oferă rambursări pentru călătoriile legate de avort ar putea fi vulnerabile la procese din partea grupurilor pro-viaţă şi a statelor conduse de republicani, şi chiar la potenţiale sancţiuni penale, relatează Reuters.

Avocaţii şi alţi experţi au declarat că angajatorii s-ar putea confrunta cu acuzaţii potrivit cărora politicile lor încalcă legile statului care interzic, facilitează sau ajută şi instigă la avorturi.

Curtea Supremă a SUA a eliminat vineri dreptul constituţional la avort, anulând hotărârea istorică Roe vs. Wade din 1973.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici