Mari schimbări în acest sezon de vară. Destinaţiile montane au fost mai apreciate de români decât cele de pe litoral

Turismul românesc a înregistrat două mari schimbări în acest sezon de vară, parţial generate de pandemie şi de mediul inflaţionist din ţară. Este prima vară în care destinaţiile montane au fost mai apreciate de români decât cele de pe litoral.

242 afișări
Imaginea articolului Mari schimbări în acest sezon de vară. Destinaţiile montane au fost mai apreciate de români decât cele de pe litoral

Industria turismului din România se îndreaptă spre finalul primul sezon turistic post-pandemic şi aduce mai multe noutăţi faţă de ceea ce însemna sezonul de vară în urmă doi ani.

Conform datelor platformei de rezervări hoteliere Travelminit.ro, turismul românesc a înregistrat două mari schimbări în acest sezon de vară, parţial generate de pandemie şi de mediul inflaţionist din ţară.

Prima schimbare se referă la creşterea în preferinţele turiştilor români a destinaţiilor montane, în special pe parcursul lunilor de vară. Cea de-a doua se referă la impactul inflaţiei în turism, similar cu celelalte ramuri economice. Astfel, preţurile mai mari cu până la 20% la serviciile din turism au forţat românii dornici să călătorească să opteze pentru unităţi de cazare mai ieftine, care să le permită să se încadreze într-un anumit buget”, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, cele mai populare destinaţii din perioada iunie-august 2022 au fost, litoralul românesc (cu staţiunile Eforie Nord, Costineşti, Mamaia şi Eforie Sud în topul preferinţelor), destinaţiile montane (cu Braşov, Predeal, Buşteni şi Sinaia în fruntea clasamentului), destinaţiile balneare (printre care se numără Sovata, Praid, Băile Felix şi Băile Herculane) şi marile oraşe (Oradea, Sibiu, Bucureşti şi Cluj-Napoca fiind oraşele cu cele mai multe rezervări).

Destinaţiile montane au înregistrat o creştere anuală a rezervărilor de 45%, pe când numărul rezervărilor de pe litoral a crescut cu doar 41% anul acesta comparativ cu anul trecut. De asemenea, rezervările pentru marile oraşe au crescut cu 31%, iar cele pentru destinaţiile balneo-climaterice au crescut cu 19%, semnalându-se astfel creşteri semnificative pentru toate zonele în comparaţie cu vara anului trecut.

Preţul mediu pentru o cameră dublă/noapte a crescut cu minimum 15% în perioada iunie-august 2022 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, conform aceleiaşi surse.

De exemplu, preţul mediu pentru o noapte de cazare în cameră dublă pe litoral a fost sezonul acesta de 293 de lei (o creştere de 15% faţă de vara lui 2021), preţul mediu pentru o noapte de cazare în cameră dublă la munte a fost de 234 de lei (o creştere de 20% faţă de vara lui 2021), preţul mediu pentru o noapte de cazare în cameră dublă în oraş este tot de 234 de lei (o creştere de 20% faţă de vara lui 2021), în timp ce tariful mediu pentru o noapte de cazare într-o staţiune balneară este de 244 de lei (o creştere de 19% comparativ cu vara lui 2021).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici