Maria Andreea Filip, medaliată cu aur la Olimpiada de Chimie va învăţa la Cambridge

Maria Andreea Filip, medaliată cu aur la Olimpiada de Chimie din Vietnam, îşi va continua studiile la Universitatea Cambridge, întrucât acolo există un program de ştiinţe naturale diferit de cel oferit de alte instituţii de învăţământ superior şi despre care crede că i se potriveşte cel mai bine.

469 afișări
Imaginea articolului Maria Andreea Filip, medaliată cu aur la Olimpiada de Chimie va învăţa la Cambridge

Maria Andreea Filip, medaliată cu aur la Olimpiada de Chimie va învăţa la Cambridge (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Maria Andreea Filip a absolvit Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Anul acesta, la sfârşitul clasei a XII-a, Maria Andreea a participat pentru a treia oară la Olimpiada internaţională de Chimie şi a câştigat aurul, la celelalte două ediţii fiind premiată cu argint.

"Voi studia chimie la facultate, la Univeristatea din Cambridge, în Anglia. Am fost deja acceptată. Am ales Cambrige pentru că există un program de ştiinţe naturale diferit de ceea ce există în alte universităţi care mi s-a părut că mi se potriveşte. Nu ştiu dacă voi rămâne în Anglia şi după ce voi absolvi, deocamndată studiez patru ani, apoi, voi vedea", a spus Maria Andreea Filip.

Întrerbată cum este să fie cea mai bună din lume la chimie, tânăra a spus că este un motiv de mândrie.

"Nu pot spune că sunt cea mai mi bună din lume la chimie, la olimpiadă s-au acordat 28 de medalii de aur, iar eu am luat una dintre ele. Suntem între cei mai buni şi este un motiv de mândrie pentru noi", a mai spus tânăra.

Elevii români au câştigat patru medalii, una de aur şi trei de argint, la Olimpiada Internaţională de Chimie de la Hanoi, obţinînd unul dintre cele mai bune rezultate pe echipe. Performanţele olimpicilor la chimie au fost răsplătite şi în acest an de compania Actavis cu 4.000 de euro pentru medalia de aur şi câte 2.000 de euro pentru cele de argint.

La festivitatea de premiere au fost prezenţi Dumitru Călugăru, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Tudor Vladimirescu" din Târgu Jiu, Vlad Mihai Mandric, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Sfântul Sava" din Bucureşti şi "Bogdan Ştefan Ivan", elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti, medaliaţi cu argint. Pentru Dumitru Călugăru a fost al doilea an în care a fost medaliat cu argint la chimie.

"Ne-am întors obosiţi şi totodată fericiţi pentru rezultatul obţinut de echipa României la Olimpiada Internaţională de Chimie. Toată echipa a muncit pentru acest rezultat de excepţie", a declarat profesoara Daniela Bogdan, inspector general în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale.

Inspectorul general a spus că sunt foarte mulţi copii care doresc să înveţe, care sunt inteligenţi şi care doresc să-şi facă o carieră de succes, iar plecarea medaliatei cu aur la Cambridge este o mândrie pentru toată lumea.

"Acum, la Olimpiada din Vietnam, am stat de vorbă cu cei de la Cambridge care o ştiau pe Maria Andreea Filip. Ne-au spus, chiar înainte să fie anunţate rezultatele, că o aşteaptă. Este o mândrie pentru noi, îi ştiau deja numele", a mai spus Daniela Bogdan.

Cea de-a 46-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, care s-a desfăşurat în perioada 20 - 29 iulie, la Hanoi (Vietnam), la concurs au participat 291 de concurenţi din 77 de ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici