Marian Goleac, director ADP, trimis în judecată pentru diplome false. S-a dat drept absolvent de Informatică, deşi era calificat doar pentru postul de florar sau măturător

  • Marian Goleac, director ADP Sector 4, a fost trimis în judecată de DNA pentru înşelăciune în formă continuată
  • Vreme de 2 ani el a ocupat funcţia deşi diplomele de studii ar fi fost false
  • Goleac nu avea nici Bac-ul şi era calificat să ocupe funcţii precum floricultor, betonist sau măturător
5758 afișări
Imaginea articolului Marian Goleac, director ADP, trimis în judecată pentru diplome false. S-a dat drept absolvent de Informatică, deşi era calificat doar pentru postul de florar sau măturător

Sursa FOTO: Profimedia

UPDATE: Potrivit Biroului de presa al Primariei Sector 4, Goleac nu mai deţine această funcţie în cadrul ADP.
 
Directorul interimar al SC Amenajarea Domeniului Public sectorul 4, Goleac Marian, a fost trimis în judecată, bănuit că a ocupat două funcţii din care a luat peste 1,7 milioane de lei. Conform DNA, Goleac a spus la angajare că a terminat o facultate, nefiind nici măcar absolvent de studii liceale.
 
Conform DNA, în perioada 2008 – mai 2020, Goleac ar fi deţinut pe nedrept funcţiile de director general adjunct interimar şi director general interimar al SC Amenajarea Domeniului Public (ADP) 4 SA (ce are ca acţionar principal Consiliul Local al Sectorului 4), obţinând în acest mod un folos patrimonial necuvenit în cuantum de 1.762.610 lei (cuantumul veniturilor încasate).
 
„Concret, cu ocazia încheierii contractelor de mandat, inculpatul i-ar fi indus în eroare pe membrii Consiliului de administraţie a SC (ADP) 4 SA prin aceea că, la dosarul de angajare, ar fi depus o adeverinţă prin care se atesta că este absolvent al unei facultăţi de electrotehnică şi informatică, specializarea electromecanică (promoţia 2002) şi ulterior ar fi ataşat o diplomă de inginer. Aceste documente ar fi fost obţinute în condiţii nelegale, în realitate inculpatul nefiind nici măcar absolvent de studii liceale (diploma de bacalaureat folosită de acesta pentru înscrierea la universitatea respectivă fiind falsă)”, transmite DNA.
 
Conform statului de funcţii al ADP 4 SA, Goleac ar fi putut ocupa doar funcţii de execuţie pentru care sunt necesare doar studii gimnaziale, cum ar fi: floricultor, lucrător pentru salubrizare spaţii verzi, îngrijitor clădiri, fierar betonist, pavator, etc.
 
Până la data întocmirii prezentului rechizitoriu SC Amenajarea Domeniului Public (ADP) 4 SA nu a comunicat dacă se constituie parte civilă.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici