Marian Preda, şeful comisiei prezidenţiale pentru riscuri sociale, vehiculat pentru Ministerul Muncii

Numele preşedintelui Comisiei prezidenţiale pentru analiza riscurilor sociale şi demografice din România, Marian Preda, este vehiculat în PDL pentru Ministerul Muncii, au declarat pentru MEDIAFAX surse din partid.

1028 afișări
Imaginea articolului Marian Preda, şeful comisiei prezidenţiale pentru riscuri sociale, vehiculat pentru Ministerul Muncii

Marian Preda, şeful comisiei prezidenţiale pentru riscuri sociale, vehiculat pentru Ministerul Muncii (Imagine: www.unibuc.ro)

Alte nume vehiculate în mod tradiţional pentru portofoliul Muncii sunt Sulfina Barbu, Claudia Boghicevici şi Raluca Turcan.

Conform surselor citate, a fost discutată în partid şi varianta unui tehnocrat la Ministerul Muncii.

De altfel, preşedintele Traian Băsescu a avut o discuţie cu premierul Emil Boc pe tema nominalizării la Muncă, şeful statului anunţând deja că cel mai târziu vineri ministerul va avea titular.

Totodată, prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, miercuri, că până vineri va fi numit noul ministru al Muncii, arătând că acesta va fi un ministru cu orientare de dreapta care face politica PDL şi va pune în aplicare reformele din acest domeniu.

Marian Preda este născut la Dăbuleni, judeţul Dolj, în 9 mai 1963. Este doctor în sociologie, dar a absolvit şi Universitatea Politehnică Bucureşti, ca inginer mecanic.

Preda este decanul Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială din Universitatea Bucureşti.

Ioan Nelu Botiş a anunţat, în 20 aprilie, că a demisionat din funcţia de ministru al Muncii, în contextul scandalului legat de angajarea soţiei sale într-un proiect european.

Intermatul la Ministerul Muncii a fost preluat în 22 aprilie de premierul Emil Boc.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în 28 aprilie, la TVR 1, că, dacă premierul i-ar fi propus un ministru "convenabil" pentru portofoliul Muncii, ar fi emis decretul de numire imediat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici