Mariana Câmpeanu: Deficitul este foarte mare în asistenţă socială. Minim 3.000 de posturi trebuie deblocate urgent

Aproximativ 10.000 de posturi din asistenţă socială sunt vacante la nivelul întregii ţări, deficitul fiind "foarte mare", a declarat, joi, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, precizând că cel puţin 3.000 de posturi ar putea fi deblocate pentru a evita închiderea unor centre.

253 afișări
Imaginea articolului Mariana Câmpeanu: Deficitul este foarte mare în asistenţă socială. Minim 3.000 de posturi trebuie deblocate urgent

Mariana Câmpeanu (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax Foto)

Ministrul Muncii a spus că problema deficitului de personal din domeniul social a fost unul dintre subiectele discutate cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional.

Mariana Câmpeanu a precizat că, în funcţie de construcţia bugetară pentru 2013, se doreşte renunţarea la prevederile legale care stabilesc că în sectorul bugetar poate fi angajată o persoană după plecarea altor şapte.

"FMI a spus că nu ei au cerut acest raport atât de strict. Sunt domenii, cum este sănătatea, unde este o absurditate să aplici acest raport. Aşa cum ştiţi, 2.500 de posturi au fost deblocate în sănătate şi o să încercăm să facem acest lucru şi în asistenţă socială, cel puţin pentru centrele care sunt în pericol să se închidă", a declarat Mariana Câmpeanu.

Întrebată dacă există o evaluare privind numărul de centre care sunt în pericol să se închidă din cauza lipsei de personal, ministrul a precizat că s-a făcut o evaluare privind necesarul de noi angajaţi pentru salvarea acestor instituţii şi, la nivel naţional, ar fi vorba de aproximativ 3.000 de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici