Mariana Câmpeanu: În 2010 numărul şomerilor va atinge un milion

Vicepreşedintele PNL, Mariana Câmpeanu, a declarat, joi, la Suceava, că în anul 2009 Guvernul nu a adoptat nici o măsură care să ducă la redresarea României, iar anul 2010 va fi dificil pentru orice guvern întrucât măsurile adoptate nu vor avea un efect imediat.

12 afișări
Imaginea articolului Mariana Câmpeanu: În 2010 numărul şomerilor va atinge un milion

Mariana Câmpeanu: În 2010 numărul şomerilor va atinge un milion (Imagine:Arhiva Mediafax Foto)

Câmpeanu, fost ministru al Muncii, a spus, într-o conferinţă de presă, că în acest an şomajul va depăşi 800.000 de persoane şi că în 2010 numărul şomerilor va atinge un milion.

Ea a arătat că în acest an Guvernul nu a adoptat nici o reformă care să ducă spre redresare şi consideră că în 2010 va fi cea mai grea situaţie.

"Noul guvern va trebui să ia măsuri ce nu vor avea efect imediat", a spus Câmpeanu apreciind că efecte ale măsurilor anti-criză vor putea fi sesizate peste câteva luni sau chiar un an.

Ea a subliniat că dacă şi 2010 "va fi un an mort" atunci va fi mult mai greu în 2011, menţionând că va trebui ca Guvernul să înceapă rambursarea împrumutului extern.

"Nu avem din ce să plătim banii dacă economia nu merge", a mai spus Câmpeanu.

România are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici