Mariana Câmpeanu: Nu am fost niciodată chemată, întrebată, solicitată la DNA

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat sâmbătă seară că nu a fost niciodată chemată, chestionată sau solicitată la DNA în nicio calitate, precizând totodată că ancheta de care un post de televiziune i-a legat numele ar viza un concurs organizat în minister, probabil, în urma unei reclamaţii.

484 afișări
Imaginea articolului Mariana Câmpeanu: Nu am fost niciodată chemată, întrebată, solicitată la DNA

Mariana Câmpeanu: Nu am fost niciodată chemată, întrebată, solicitată la DNA (Imagine: Razvan Chirita / MediafaxFoto)î

"Dacă aş fi (chemată la DNA - n.r.), m-aş duce oricând. Nu am nimic de ascuns. Nu am cerut nimic, nu am primit nimic", a mai spus demnitarul, într-o emisiune la Antena 3.

Câmpeanu a adăugat că angajatele Ministerului Muncii al căror nume a fost vehiculat, de asemenea, în contextul unei anchete a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), printre care directorul ei de cabinet, nu au dat nicio declaraţie în faţa procurorilor, ci doar "li s-a adus la cunoştinţă despre ce e vorba".

Tot referitor la ancheta DNA, ministrul a spus că aceasta ar fi legată de un concurs din Ministerul Muncii, probabil, în urma unei reclamaţii venite de la un participant.

În acelaşi context, Câmpeanu a spus că le-a comunicat tuturor angajaţilor ministerului că nu le va cere niciodată să facă ceva ilegal.

"Nu înţeleg. Probabil că sunt prea mică în nu ştiu ce război", a mai spus demnitarul despre asocierea numelui său cu ancheta DNA, precizând că nu şi-a dorit niciodată să conducă Ministerul Muncii, ci a primit postul ca pe o sarcină.

Ulterior, în aceeaşi emisiune, Câmpeanu a comentat atacurile de tipul celui privind ancheta DNA spunând că, probabil, ţinta acestora nu e ea, ci preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Surse judiciare au declarat joi, pentru MEDIAFAX, că anchetatorii au în lucru un caz în care sunt vizate, pentru presupuse fapte de corupţie, persoane din ministerul condus de Mariana Câmpeanu, fără a oferi alte lămuriri.

Tot joi, purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, a declarat pentru MEDIAFAX, după ce în presă au apărut informaţii referitoare la o anchetă la Ministerul Muncii, că ministrul Mariana Câmpeanu nu este vizat în mod direct în niciun dosar de cercetare penală aflat în lucru la DNA.

Săplăcan a spus că DNA nu derulează cercetări penale care să-l vizeze în mod direct pe ministrul Muncii, infirmând astfel o serie de informaţii apărute joi în presă.

Purtătorul de cuvânt al DNA a mai precizat că pe numele Marianei Câmpeanu nu este începută urmărirea penală în niciun dosar de la Direcţie.

Purtărorul de cuvânt al PNL (formaţiune din care face parte Câmpeanu), Mihai Voicu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că liberalii sunt "extrem de convinşi" că ministrul Muncii nu este implicat în "nicun fel de situaţie de acest gen".

"Din informaţiile pe care le avem, nu există absolut nimic oficial în acest sens. Noi suntem convinşi că este, mai degrabă, o ştire falsă şi doamna Mariana Câmpeanu, care exercită demnităţi publice de foarte multă vreme, fără a fi fost vreodată în această situaţie, suntem extrem de convinşi că nu este implicată în nicun fel de situaţie de acest gen", a spus Voicu.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Ministerului Muncii, Iolanda Stăniloiu, a declarat tot joi, pentru MEDIAFAX, că Mariana Câmpeanu nu a primit nicio înştiinţare sau invitaţie oficială de la DNA până miercuri seară, când a plecat la Dublin, la reuniunea informală a Consiliului EPSCO.

"Nu s-a primit nimic, nu putem comenta o emisiune de televiziune", a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Muncii.

Iulia Coruţ, directorul de cabinet al ministrului Muncii, a afirmat, într-un comunicat remis vineri seară agenţiei MEDIAFAX, că nu a dat nicio declaraţie procurorilor DNA şi că acuzaţiile la adresa sa sunt neadevărate.

"Toate acuzaţiile apărute pe un anumit post de televiziune referitoare la adresa mea sunt neadevărate. Nu am dat nici o declaraţie procurorilor DNA. Nu am avut în atribuţiile de serviciu coordonarea Direcţiei de Resurse Umane a Ministerului", precizează Iulia Coruţ.

Directorul de cabinet al ministrului Mariana Câmpeanu mai spune că îşi rezervă dreptul de lua o decizie privind acţionarea în justiţie a postului de televiziune care a făcut acuzaţiile la adresa sa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici