Marica: Nu am permis corupţia în vămi, nu pot fi acuzat de un fost puşcăriaş, îl pot da în judecată

Liderul Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX că nu a permis niciodată corupţia în vămi şi că nu poate fi acuzat acum de un fost puşcăriaş, precizând că, după ce se va consulta cu juriştii, este posibil să îl dea în judecată pe Marius Ungureanu pentru acuzele aduse.

79 afișări
Imaginea articolului Marica: Nu am permis corupţia în vămi, nu pot fi acuzat de un fost puşcăriaş, îl pot da în judecată

Marica: Nu am permis corupţia în vămi, nu pot fi acuzat de un fost puşcăriaş, îl pot da în judecată (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Vasile Marica a spus că Marius Ungureanu, cel care l-a acuzat că a luat mită de la angajaţi din vămi pentru a interveni în promovarea şi menţinerea lor în funcţii, i-a cerut ajutorul atunci când a fost acuzat de poliţie şi procurorii din Giurgiu, dar a refuzat să se implice în acest caz.

Preşedintele "Sed Lex" a mai spus că se va prezenta la Parchet dacă va fi chemat pentru audieri în urma autodenunţului lui Marius Ungureanu.

"Eu nu am permis niciodată corupţie în vămi, am încercat mereu să elimin acest fenomen şi nu pot fi acuma acuzat de un fost puşcăriaş pe care nu l-am ajutat să scape de puşcărie. Dacă procurorii mă vor solicita în urma autodenunţului lui Ungureanu mă voi duce", a susţinut Marica.

Liderul Sed Lex a mai precizat că, după ce va consulta juriştii, este posibil să îl dea în judecată pe Marius Ungureanu pentru acuzele aduse.

Marius Ungureanu, care spune că între 1990 şi 2003 a lucrat la Vama Giurgiu, mai întâi ca lucrător vamal, apoi ca şef de tură şi şef la Vama Mocănaşu - Giurgiu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă organizată de Sindicatul "Pro Lex", că Vasile Marica, liderul Alianţei "Sed Lex", a luat mită de la angajaţi din vămi pentru a interveni în promovarea şi menţinerea lor în funcţii.

Ungureanu a afirmat că persoanele susţinute de Vasile Marica aveau întâietate în numirile pe funcţii chiar înaintea propunerilor făcute de prefecţii judeţelor.

El a mai spus că din 1997 şi până în 2002 i-a dat lui Marica 2.000-2.500 de dolari pe lună, împreună cu Robert Cristoi, fost şef de vamă la Giurgiu, în prezent prefect al judeţului Giurgiu, şi cu Eugenia Ciobanu, care a fost în sindicatul Unirea, actualul "Sed Lex".

Ungureanu a precizat că după şase ani de cotizare continuă, în anul 2002 a refuzat să-i mai dea bani lui Vasile Marica. El a adăugat că, după ce nu i-a mai dat bani, a fost reţinut în arest patru luni, după ce Marica ar fi făcut presiuni asupra şefului Poliţiei din Giurgiu, fiind acuzat că nu a fost la serviciu dar a încasat salariul. Marius Ungureanu nu mai lucrează din 2003 în sistemul vamal.

Totodată, Ungureanu a spus că Vasile Marica a şantajat toţi directorii Autorităţii Naţionale a Vămilor, indiferent de culoarea politică, pentru că avea oameni în toate punctele vamale şi ştia tot ce se întâmplă acolo.

"Nu aveai cum să scapi de sistemul lui Marica. Dacă te retrăgeai din această caracatiţă, nu-ţi mai dădea subiectele de la examene, luai notă mică indiferent de cât te pregăteai", a spus Ungureanu.

Ungureanu a mai spus că "trebuie tăiat capul caracatiţei", altfel degeaba sunt arestaţi o mie de oameni în vamă.

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici