Marica: Nu mă duc la negocieri la Ministerul de Finanţe, mi-am depus mandatul de lider de sindicat

Liderul sindicatului Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica, a anunţat, sâmbătă, că nu va participa la întâlnirea de la Ministerul de Finanţe, întrucât vineri seara şi-a depus mandatul de lider de sindicat.

77 afișări
Imaginea articolului Marica: Nu mă duc la negocieri la Ministerul de Finanţe, mi-am depus mandatul de lider de sindicat

Marica: Nu mă duc la negocieri la Ministerul de Finanţe, mi-am depus mandatul de lider de sindicat (Imagine: Bogdan Staamatin/Mediafax Foto)

"Mi-am dat demisia de onoare, pentru că nu am reuşit să manageriez bine protestul. Am oprit o acţiune superbă care mergea foarte bine. O colegă mi-a spus să nu oprim protestul pentru că ăştia nu se vor ţine de cuvânt, dar eu am oprit-o. Nu voi merge la întâlnirea de sâmbătă", a spus Marica.

Liderul SNFP, Sebastian Oprescu, a spus, sâmbătă dimineaţă, că toţi colegii din ţară fac o analiză pentru a decide dacă vor veni la negoceri, în condiţiile în care aceştia doresc să intre în acţiuni de protest luni dimineaţă şi că i-a sunat pe Ialomiţianu şi pe Sorin Blejnar să-i anunţe de analiză.

Sebastian Oprescu, liderul SNFP, a declarat că nu ştia de întâlnirea de sâmbătă dimineaţă şi că a afflat din media.

"Ieri (vineri - n.r.) am declarat că nu voi mai participa. Mi s-au părut colegii de la Finanţe de rea credinţă când am discutat problema stimulentelor. Azi (sâmbătă - n.r.) însă vom face o analiză cu colegii din ţară, deoarece ei vor să intre în acţiuni de protest de luni dimineaţă", a precizat Sorin Oprescu.

El a spus că vineri, de mai multe ori s-a ajuns la un oarecare punct comun, dar atunci când s-a ajuns la semnarea protocolului, acest lucru nu s-a făcut.

"Suspectez că nu vor să ne dea aceşti bani pentru că nu sunt în trezorerii, ia ministrul trebuie să facă dovada că ei sunt", a mai spus Oprescu, el adăugând că până acum sindicatele nu au cerut ministrului să se demonstreze existenţa banilor.

Toate sindicatele din ţară vor să intre luni în protest dacă ministrul Ialomiţianu şi premierul nu-şi vor ţine cuvântul.

Acţiunile de protest vor fi o continuare a celor de vineri, iar acum vor fi justificate de "minciunile" care au fost spuse în ultimele zile, potrivit liderului sindical. "Este o acţiune de protest suspendată. Cred că dacă atunci era supărare, acum, cu siguranţă, va fi furie", a susţinut Oprescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici