Marica: Sed Lex a decis să continue protestele. În decembrie ar putea fi două zile de grevă generală

Preşedintele Sed Lex, Vasile Marica, a anunţat, vineri, la Sibiu, că delegaţii la Congresul alianţei au decis să continue protestele, iar în perioada 8-14 decembrie este posibil ca funcţionarii să se afle în grevă cel puţin două zile, cu întreruperea activităţii.

57 afișări
Imaginea articolului Marica: Sed Lex a decis să continue protestele. În decembrie ar putea fi două zile de grevă generală

Marica: Sed Lex a decis să continue protestele. În decembrie ar putea fi două zile de grevă generală (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Marica a declarat corespondentului MEDIAFAX că delegaţii la Congres au decis vineri să continue protestele, iar în 3 decembrie Consiliul Naţional al Alianţei "Sed Lex" va stabili "în ce zile oamenii vor sta acasă, cel puţin două zile, fără să se prezinte la muncă, în semn de protest faţă de atitudinea Guvernului".

"În perioada 8-14 (decembrie - n.r.) e posibil ca populaţia României să se aştepte la acţiuni de protest, în care instituţia să fie goală, nimeni să nu stea la muncă, cel puţin două zile", a spus Marica.

El a adăugat că este posibil să se ajungă şi la proteste spontane până atunci, precizând că alianţa nu poate să le controleze pe acestea, însă le va susţine dacă oamenii vor accepta să îi reprezinte.

Marica a dat exemplul protestului spontan de la Ministerul Finanţelor, când oamenii au acceptat să îi reprezinte, precizând că în acel moment a fost "puţin defectuos", deoarece nu a dus până la capăt ce avea de făcut.

"La ora actuală oamenii spun două lucruri: că vor să continuăm împreună şi vor să facem acţiuni de protest", a spus Marica.

Vasile Marica a fost reales, vineri, în funcţia de preşedinte al Alianţei "Sed Lex", în cadrul Congresului organizaţiei sindicale, care se desfăşoară la Sibiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici