Marius Petcu: Am făcut atâta bine în ăştia 20 de ani. Nu mă aşteptam la aşa ceva

Marius Petcu s-a prezentat joi seară la Direcţia de Cercetări Penale (DCP), după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis încarcerarea lui pentru 29 de zile, el spunând că este dezamăgit de hotărârea instanţei şi că nu se aştepta la aşa ceva după binele făcut "în ăştia 20 de ani".

147 afișări
Imaginea articolului Marius Petcu: Am făcut atâta bine în ăştia 20 de ani. Nu mă aşteptam la aşa ceva

Marius Petcu: Am făcut atâta bine în ăştia 20 de ani. Nu mă aşteptam la aşa ceva (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Liderul CNSLR-Frăţia a fost adus de soţia lui cu maşina condusă de aceasta, un autoturism marca Toyota RAV4.

Îmbrăcat într-o geacă de blugi şi având un geamantan în mână, Petcu a ajuns la DCP în jurul orei 20.30, la aproximativ o oră de la decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Petcu s-a declarat dezamăgit de hotărârea judecătorilor instanţei supreme, arătând că spera ca decizia Curţii de Apel Bucureşti să fi fost suficient de convingătoare şi "să nu se ajungă aici".

"Cred cu tărie în dreptatea mea şi sper să mă întorc cât mai repede între ai mei", a spus liderul sindical.

El a adăugat că avocaţii săi nu au stabilit încă un calendar al acţiunilor juridice pentru eliberare, dar că aceştia vor face toate demersurile necesare în acest sens.

"Am făcut atâta bine în ăştia 20 de ani, nu mă aşteptam la aşa ceva", a mai spus Marius Petcu.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, joi, arestarea preventivă a lui Marius Petcu, acuzat de luare de mită, judecătorii admiţând astfel, recursul procurorilor DNA la decizia prin care instanţa inferioară stabilise că liderul CNSLR-Frăţia poate fi cercetat în libertate.

Judecătorii au emis pe numele lui Marius Petcu un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Toţi cei trei judecători din complet - Ioana Bogdan, Dorel Matei şi Cristina Rotaru, cea din urmă fiind şi preşedinte de complet - au considerat că se impune încarcerarea liderului CNSLR - Frăţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici