Mark Zuckerberg: În 5-10 ani, jumătate dintre angajaţi vor lucra de acasă permanent. Fondatorul Facebook spune că munca de la birou are limitări

  • Mark Zuckerberg estimează că în 5-10 ani jumătate dintre angajaţii Facebook vor putea lucra de la distanţă
  • El este de părere că munca de la birou are limitări şi spune că cea "remote" le va permite unor oameni să se angajeze la anumite firme chiar dacă trăiesc în cu totul alte regiuni
  • Facebook are circa 48.000 angajaţi
616 afișări
Imaginea articolului Mark Zuckerberg: În 5-10 ani, jumătate dintre angajaţi vor lucra de acasă permanent. Fondatorul Facebook spune că munca de la birou are limitări

Mark Zuckerberg: În 5-10 ani, jumătate dintre angajaţi vor lucra de acasă permanent. Fondatorul Facebook spune că munca de la birou are limitări

Mark Zuckerberg, fondatorul şi CEO-ul Facebook, estimează că în decurs de 10 ani piaţa muncii se va schimba. Aceasta schimbare se va vedea şi la Facebook, unde jumătate dintre angajaţi ar putea lucra de la distanţă. În perioada pandemiei, Facebook le-a permis angajaţilor să lucreze de la distanţă. La fel au făcut Twitter ori Spotify.

MARK ZUCKERBERG: "O DESCHIDERE A RECRUTĂRII LA DISTANŢĂ"

Mark Zuckerberg afirmă că aceasta muncă de la distanţă le va oferi oportunităţi oamenilor care nu locuiesc în proximitatea marilor metropole.
 
"Nu mi se pare prea bine să limităm angajarea doar pentru persoanele care locuiesc în proximitatea birourilor", afirmă Mark Zuckerberg.
 
Spusele lui Zuckerberg vin după ce Jack Dorsey, rivalul de la Twitter, şi-a anunţat angajaţii că vor putea lucra de acasă pe perioadă nelimitată. O măsură similară privind lucrul "remote" au luat şi cei de la Spotify.
 
Cercetările realizate de Universitatea din Chicago arată că 37% dintre locurile de muncă din Statele Unite ale Americii pot fi efectuate şi remote. Procentul este chiar mai mare în Sillicon Valley - 51%.
 
Zuckerberg vrea să limiteze spaţiile de birouri pentru doar 25% dintre angajaţi, astfel ca o parte a acestora să lucreze de acasă, iar ceilalţi în ture. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici