Marko: Următoarea măsură importantă în sănătate este subordonarea CNAS ministerului de resort

Preşedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat, sâmbătă, la Festivalul "Peninsula" de la Târgu Mureş, că următoarea măsură importantă în sănătate va fi subordonarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) ministerului de resort.

69 afișări
Imaginea articolului Marko: Următoarea măsură importantă în sănătate este subordonarea CNAS ministerului de resort

Marko: Următoarea măsură importantă în sănătate este subordonarea CNAS ministerului de resort (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

Marko a spus că în domeniul sănătăţii sunt mai multe de făcut, criticând Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru "falsa autonomie" pe care o are, atât faţă de Ministerul Sănătăţii, cât şi faţă de Guvern.

"În sănătate, în continuare avem multe de făcut, trebuie să vă spun că eu aş vrea să revedem rolul şi locul Casei de Sănătate. Eu cred că are o falsă independenţă sau o falsă autonomie, ceea ce înseamnă că aceia care răspund de impunerea unor politici în sănătate, de fapt, nu pot să influenţeze acţiunile Casei de Sănătate, ceea ce nu e bine. Eu aş subordona-o ministerului (Sănătăţii - n.r.). În acest moment, nu e subordonată ministerului, e independentă", a spus Marko Bela.

El a precizat că, în acest moment, CNAS nu este nici în coordonarea primului-ministru şi că, deşi este conştient că vor apărea numeroase discuţii, susţine subordonarea acestei instituţii Ministerului Sănătăţii.

"Vrem s-o subordonăm Ministerului, vor fi multe discuţii, dar, după părerea mea, e următoarea măsură importantă în sănătate", a arătat Marko Bela.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici