Video Sute de oameni au participat la Marşul Normalităţii din Bucureşti. Ce au strigat oamenii în stradă

Câteva sute de persoane, potrivit surselor avizate, au participat la Marşul Normalităţii din Bucureşti, purtând icoane şi pancarte cu mesaje împotriva comunităţii LGBT. Participanţii spun că nu sunt afectaţi direct de comunitate, însă vor ca „România să fie normală”.

2438 afișări

VEZI GALERIA FOTO DE MAI JOS 

UPDATE ora 13.17: Participanţii la Marşul Normalităţii au pornit spre Patriarhie. Oamenii strigă: Uniţi salvăm familia!

Aproximativ 400 de persoane, potrivit surselor avizate, au pornit la ora transmiterii ştirii din Piaţa Victoriei din Capitală în Marşul Normalităţii şi se vor opri pe Dealul Patriarhiei. Participanţii sunt însoţiţi de jandarmi.

Aproape 400 de persoane (potrivit unor surse avizate) au pornit în marş, din Piaţa Victoriei din Capitală, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de comunitatea LGBT, ei strigând: „Uniţi salvăm familia!” şi „Legea divină, familia creştină”.

Aceştia vor parcurge următorul traseu: Piaţa Victoriei – Bd. Lascăr Catargiu – Piaţa Romană – Bd. Magheru – Bd. Nicolae Bălcescu – Piaţa Universităţii – Bd. I.C. Brătianu – intersecţie cu Str. Doamnei pe trotuar – str. Halelor pe trotuar – Splaiul Independenţei – piciorul pantei de pe Aleea Colina Bucuriei (de la Dealul Patriarhiei).

Participanţii, între care şi copii, au adus icoane şi pancarte cu mesaje împotriva comunităţii LGBT. Oamenii spun că nu sunt afectaţi direct de comunitatea LGBT, însă vor ca „România să fie normală”.

Manifestanţii sunt însoţiţi de jandarmi.

Ora 12.33: Aproximativ 300 de persoane (potrivit unor surse avizate) prezente în Piaţa Victoriei, au adus la manifestare icoane şi pancarte cu mesaje precum „Azi homosexuali, mâine pedofili”, „Stop parteneriatelor, căsătoriilor adopţiilor homosexuale”, „Homisexualitatea nu este act de cultură, homosexualitate = subcultură”. Între manifestanţi se află şi copii.

„Particip la toate protestele din 2002. Nu mai am altă activitate decât să particip la proteste pentru motivul că în ţara este sub tutela unor demagogi de sorginte ocultă. Acesta este răspunsul meu. Principala mea nemulţumire este că, după 1989, în loc să fie comunismul demolat, el a fost promovat la rang de burghezie comunistă, sub masca democraţiei. Nu mai trebuie altă nenorocire la poporul român, decât să începem să facem şi astfel de cupluri. Naţia poporului român a fost, de când se ştie, de creştini şi familie naturală. Dacă ar fi legat de LGBT în istorie, în cadrul poporului român, nu aş avea nimic împotrivă”, a declarat Ionel Nucă, participant la manifestare.

Întrebat dacă a fost afectat de existenţa comunităţii LGBT, acesta a răspuns: „Nu am fost afectat eu sub nicio formă. Dar gândiţi-vă cum ar fi ca astfel de familie să adopte copii. Copilul va rămâne bolnav la cap. Veşnic va rămâne bolnav. Acest păcat, spun proorocii, nu e altceva decât păcatul sodomiei. Păcatul acesta nu poate fi acceptat sub nicio formă”.

Şi Cristian, alt participant, a spus că nu a fost afectat în vreun fel de membrii comunităţii împotriva căruia este poziţionat.

„Ne aflăm aici pentru că dorim în România noastră veche şi dragă să fie normalitate, să fie bine, adevăr şi frumos şi fiindcă sub tălpi ne ard moaştele bunilor şi străbulilor noştri. Principala noastră nemulţumire este că nu-l iubim pe Dumnezeu îndeajuns. Depinde de noi cum ne influenţează, cum îi iubim, (pe membrii comunităţii LGBT, n.r.) cum îi sprijinim să avem nişte vederi comune şi să fie bine pentru toţi”, a spus Cristian.

„Ne atacă homosexualii pe toate planurile, de aia am ieşit. Ei sunt o minoritate, trebuie să de adapteze majorităţii. Dacă nu le convine, să meargă în alte ţări exotice. Nu vedeţi ce presiune se face asupra întregii ţări, asupra copiilor? Autorităţile ar trebui să nu îi legifereze relaţia dintre homosexuali”, a spus un alt participant.

Însă reprezentantul Frăţiei Ortodoxe a spus că protestează, de fapt, faţă de „propaganda din şcoli”.

„Nu suntem de acord cu propaganda sexuală din şcoli şi grădiniţe. Dacă putem să ne opunem, o facem. Eu cred că comunitatea homosexuală e aproape inexistentă în România. Mai mult, sunt activiştii homosexuali şi ceea ce numim noi extremiştii homosexuali. (...) Autorităţile nu au ce să facă, trebuie să respecte legea. Nu avem recomandare faţă de autorităţi, ci faţă de propagandă. Nu avem probleme cu comunitatea homosexuală din România în sine, aceea este foarte restrânsă. (...) Nu discutăm aspecte patologice, ci ideologice. Problema spaţiului privat e cea a spaţiului privat. Problema e când spaţiul privat se amestecă cu cel public. La ora 17:00, aici, spaţiul public va fi invadat de trupuri goale”, a spus Pompiliu Diplan, de la Frăţia Ortodoxă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici