Martor: Diaconescu şi Ghezea mi-au cerut şpagă o sută de mii de euro. Vezi aici stenogramele

În rechizitoriul prin care Dan Diaconescu a fost deferit justiţiei se află o înregistrare a unei convorbiri între un martor, apropiat al lui Petre Ţârdea şi Marcel Puşcaş, fost preşedinte la Clubul Steaua, în care martorul susţine că Diaconescu şi Ghezea i-au cerut "şpagă" 100.000 de euro.

Share pe Facebook 185 afişări

Martor: Diaconescu şi Ghezea mi-au cerut şpagă o sută de mii de euro. Vezi aici stenogramele (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

În documentul citat, aflat în posesia MEDIAFAX, procurorii DNA notează că înregistrarea este făcută în 28 aprilie 2005, când martorul Sorin Gheorghe Cociuban Micula şi martorul Marcel Puşcaş, fost jucător şi fost preşedinte al Clubului Steaua s-au întâlnit în barul "Hotelului nr. 7" din Capitală pentru a discuta despre presupusul şantaj pe care Dan Diaconescu şi Mitruş Ghezea îl făceau asupra omului de afaceri Petre Paul Ţârdea, asociat al martorului Micula la jocul Eurotombola.

"Micula Sorin (M.S.): Hai să-ţi spun eu o treabă! Deci acest domn DIACONESCU şi acest domn GHEZEA MIHAI mi-au cerut şpagă o sută de mii de euro.

Puşcaş Marcel (P.M.): Da' de ce?

MS: Ca să nu scrie urât de PAUL. Şi-mi bag p...a în mama lor de ... gunoaie împuţite!

PM: Să ...Unde să scrie?...(neinteligibil)...Unde să scrie?

MS: La amândoi. Îţi spun eu ţie treaba asta

PM: Dacă...?!

MS: Nu să dea pe post! A şi dat o ştire prostu'...De-acolo a-nceput totu'...

PM: Că ce?

MS: Că n-o să...ăă...venim...Ăă...ceva lucruri spectaculoase de tombola, că...Căcaturi de-astea.

PM: Ghezea...(neinteligibil)...probabil. N-am văzut!

MS: Da, da, da. Da! Da!

PM: La DAN DIACONESCU?!

MS: Da! Păi, da' stai că am vorbit şi cu el.

PM: Ala nu-i prostu' lu' GHEZEA.

MS: Ăă...o...Păi, nu, da' văd că-s împreună. Căci mi-au cerut o sută de mii de euro, MARCEL, nu ştiu cum să-ţi spun!

PM:....(neinteligibil)...

MS: I-am dat deja patru mii cinci sute în avans.

PM: Da' unde-s împreună?

MS: Nu se poate aşa ceva!

PM: Unde-s împreună?

MS: La mama lor în pi...ă! Eu ştiu unde sunt împreună că nu-i ...nu-i... Pe MIHAI GHEZEA mi-am adus aminte de el că l-am mai văzut la ORADEA.

PM: MIHAI GHEZEA nu-i postu' lui!

MS: Nu!

PM: MIHAI nici nu te cunoaşte. El se duce şi la ANTENA1 şi se spurcă. Deci... deci ce treabă are postu' cu ce spune ăla, că-i iritat?

MS: Aşa că nu ştiu ce să zic, ieftine, cu...cu reclama, pentru că suntem supăraţi rău pe OTV.

PM: Deci, tu eşti fraier pentru că nu, media acolo nu se face din bani.

MS: Ba da!

PM: DIACONESCU, personal a vorbit cu ...

MS: Da, da, da!

PM: Cu cine?!

MS: Cu GHEZEA, în faţa mea şi a lui PAUL.

PM: Cât ia pe ....

MS: A scris pe hârtie cât a zis GHEZEA ca să ne lase în pace. Şi ... ăă...două cifre: una a lui una a lui GHEZEA. După aia oricum jumate jumate. Deci eu îţi spun, suntem în ceartă mare cu ei.

PM: Deci...deci DIACONESCU ăsta are ură cu cine? Nu mi se pare.

MS: Cu mine şi cu PAUL...

PM: Şi ai spus că să-i daţi lui şpagă ca să nu mai vorbească cu GHEZEA?

MS: Exact! Exact! Exact! Că-l ţine el în frâu pe GHEZEA. După aceea GHEZEA a zis că-l ţine el în frâu pe DIACONESCU.

PM: Nu, o fi spus ce a zis GHEZEA, da' nu că cere el! Eu nu cred că a cerut el. Poţi să-i spui: «Mă, am ... am auzit că ...».

MS: (vorbeşte în acelaşi timp cu PM) Nea DAN ne-a spus că şi-a luat maşini de lux şi are probleme financiare şi are nevoie de bani, DAN, şi uite-aşa. Ce-a spus ieri la MIHAI a spus în felul: «Îmi bag p...a în mă-ta, cu mine nu te joci!». Şi nu se joacă cu mine pentru că .... am avut eu războaie mai mari decât un căcat ca şi GHEZEA, ştii tu bine.

PM: Deci, de ce nu dai atuncea.... atuncea de ce...

MS: Şi nu mi-e frică de el nici dacă...

PM: Atunci de ce nu mergi pe ... pe varianta minimă? El de şpagă nu vorbeşte! Faci publicitate lui în emisiune şi are o sută de ... o sută, p...a are! Ce-i o sută?! Dai ... o mie, în fiecare de cinci, de două, trei .... (neinteligibil).

MS: MARCEL, i-am facut ofertă de o mie cinci sute. Nu a vrut! A zis că: «Hai dom'le ne batem joc de el!». Prima discuţie a fost că a cerut patru mii pe emisiune, înţelegi?

PM: Da ...

MS: Lu' STÂNGĂ îi dădea douăzeci de milioane pe ... pe săptămână. Atunci pe vremea aia, lu' GHEZEA. Mi-a spus omul care-i ducea că lucrează la noi, omu', acuma. Mi-a spus şi VASILE STÂNGĂ. Băga-mi-ash p...a în m-sa! Se joacă acesta cu mine băga-mi-aş p...a în mama lui, azi şi mâine că .... !

PM: Stai, stai mă uşor! Păi dacă nu vorbeşti! Ăă.... te duci singur şi vorbeşti singur, te ia de prost.

MS: Mă, da MARCEL, mă ştie, mi-a povestit, mă ştie că a fost la mine la BINGO, a fost la cutare, a fost la cutare....

PM: Nu-i aşa, nu-i aşa! GHEZEA s-ar putea să te facă, că, cred, dar nu cred că DIACONESCU a spus o sută de mii. O sută de mii pe ce durată? Pe un an?

MS: Deci, mi-a cerut o sută de mii.... Ieri când să ducem banii, zice că: «Nu, că să semnăm contract!», «Ce contract să semnăm mă? Ce ... despre ce contract e vorba?», «Păi nu, că eu nu vreau să mă duc la puşcărie!» Mă. Fu...-ţi morţii mă-tii să-ţi f..t azi şi mâine! Că am crezut că-l strâng de gât, acolo. De-abia m-am abţinut, pe cuvântul meu.

PM: Mă duc şi eu vorbesc cu el, să-mi spui ce să vorbesc şi cu asta basta!

MS: N-am ce vorbi cu el, n-am ce vorbi!

PM: Eu ştiu....

MS: Dacă cumva scoate o ştire negativă îl mănânc, eu personal! Pe amândoi!

PM: Poate că nu ştii tu .... dacă vorbeşte .... dacă ai vrut să îi dai o sută de mii .... dacă ai vrut să îi dai so sută de mii?!

MS: Mă, am vrut, da' nu mai vreau, gata! Şti cum eram eu .... ăă .... la fel .... cu ....? Şi f...t şi cu banii luaţi dacă semnam contractul ăla! Clar!

...

PM: Gândeşte-te la ... la treaba asta şi putem vorbi ... dar mie nici nu mi-a spus de treaba asta ...

MS: Îhî! Scuze numa' un pic....

MS: Deci asta-i situaţia şi de asta nici nu ştiu ce să spun, că până la urmă dă-i în pi...a măsii, o mie sau cât era, facem reclamă la tine.

PM: .... da odată, şi după ....

MS: N-am....da' nu vreau! Deci nu mai vreau! Scârbele astea două .... deci, chiar nu mai vreau!

PM: Că tu .... n-ai nicio treabă cu ele nici .... Eu o produc. Nu-s angajat la OTV. Nu la post faci emisiunea şi la mine în emisiune.

MS: Nu, păi, asta o vedem cum o facem. Asta nu-i o problemă.

PM: ... Îl ai exact frumos în ... sparge de la şase ....

MS: MARCEL, asta-i altceva, da' nu cum au venit ei. Cu o sută de mii să nu-ţi zică negative.

PM: Nici vorbă!

MS: Că ... mă, discuţii, că PAUL are cu ....

PM: Da' trebuia să mă suni pe loc! Da' trebuia să mă suni.

MS: ....cu nu ştiu ce bancă NOVACI, cu prostii....

PM: Prima oară când a vorbit GHEZEA trebuia să mă suni şi puteam vorbi cu DAN. Aşa dacă îl luăm din oală ce să fac?

MS: .... păi n-are ce lua din oală că nu .... nu mă ia. MARCEL şti bine că nu sunt fricos, că am avut războaie mari, nu cu un căcat de ... DAN sau de .... MIHAI GHEZEA, şi nu, nu mi-e frică deloc, şi dacă rămân în chiloţi nu mă predau.

PM: Pentru că DAN n-are bani şi nu se aruncă. Eu ştiu .... ăă ,... sumele pentru celelalte publicităţi pe care le face. Deci ....

MS: Da' asta nu-i publicitate, a fost şantaj.

PM: Dar nu de la el porneşte, de la GHEZEA porneşte. De la GHEZEA porneşte!

MS: Măi, au venit împreună! Au venit împreună, înţelegi, înţelegi, pân' la urmă?! Şi dădeau vina unul pe altul.

PM: Eu ştiu ce a ... eu ştiu ce am de la GEPA, ştiu ce ... la .... ce fierbe în construcţii, materiale de construcţii, la firme de asigurări, la firma de la .... sumele. Nu este o sută de mii. O sută de mii pe ce perioadă? Pe doi ani pe trei ani?

MS: Ca să nu scrie negativ de noi, nu-nţelegi?

PM: Nu ...

MS: Pe cuvânt de onoare îţi spun! Ce dracu' nu vorbesc prostii, nu-s copil?! Nu-s doi lei, îs o sută de mii.

PM: Nu a ... nu aşa trebuia făcut cu DAN. DAN îi băiat bun.

MS: Hm hm!

PM: .... băiat de treabă.

MS: Nu ştiu.

PM: Sigur că-i trebuie bani şi lui, da' nu ... nu ....

MS: Mă, da ... da' am faţă de fraier eu? Uite-te la mine un pic, acum chiar aşa!?

PM: ... Ieftin, stai puţin.

MS: Să-mi bag p...a în mă-sa lui GHEZEA ăsta că tot .... am omis ... săptă...săptămâna asta am dat.

PM: Lu' GHEZEA i-a dat o emisiune pe DDTV peste alt canal şi.... şi-şi plăteşte spaţiul. GHEZEA plăteşte cu ... spaţiul, cum îl plătesc şi eu.

MS: Mi-a spus DIACONESCU că a venit GHEZEA la el când i-a fost greu şi a pus optzeci de mii de euro jos ca să-l ajute. Şi i-a dat o emisiune şi nu ştiu ce.... nu, da eu îţi spun discuţiile care au fost, poţi să-l întrebi şi pe DAN!

PM: Exact ca să-şi ia banii înapoi. De unde?

MS: Da, da şi vrea de la mine să-i ia.

PM: Nu de la tine

MS: Prin şantaj?!".

Procurorii anticorupţie mai notează în continuarea acestei transcrieri că în legătură cu această convorbire fostul fotbalist Puşcaş a fost audiat pentru confirmarea veridicităţii acestor discuţii, iar acesta, iniţial, a refuzat să le recunoască.

Ulterior, precizează anchetatorii în documentul citat, fostul jucător Marcel Puşcaş a fost pus sub învinuire, el menţinându-şi şi în această etapă declaraţia mincinoasă. Potrivit sursei citate, Puşcaş a decis să declare adevărul doar în faza de prezentare a dosarului de urmărire penală, evitând astfel trimiterea în judecată pentru infracţiunea de mărturie mincinoasă.

Astfel fotbalistul le-a arătat procurorilor anticorupţie că Sorin Micula i-a povestit că "Dan Diaconescu şi Mitruş Ghezea i-au cerut suma de 100.000 de euro pentru ca să înceteze campania de denigrare lansată de postul OTV împotriva jocului televizat «Eurotombola», realizat de Petre Paul Ţârdea şi Sorin Gheorghe Cociuban Micula". După ce jucătorul a recunoscut veridicitatea acestei probe şi a dublat-o cu propria declaraţie el a fost scos de sub urmărire penală şi a revenit la calitatea de martor în dosar.

Patronul postului OTV, Dan Diaconescu, Doru Pârv şi Ghezea Mitruş au fost trimiş în judecată de procurorii anticorupţie, pentru şantajarea primarului comunei arădene Zărand, Ion Moţ, precum şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea.

Dosarul a fost trimis la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

Share pe Facebook

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
DIACONESCU ,
INTERCEPTĂRI ,
PROCESE
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.