Martor DNA: Apa Nova ”a cumpărat bunăvoinţa unor televiziuni cu sume importante”. REACŢIA posturilor incriminate

Apa Nova ar fi cumpărat, printr-o firmă controlată de Ovidiu Semenescu, ”bunăvoinţa” unor televiziuni cu care furnizorul a încheiat contracte pe sume ”importante” de bani, pentru ca acestea să nu prezinte aspecte negative din activitatea companiei, a susţinut un martor, potrivit motivării instanţei.

2381 afișări
Imaginea articolului Martor DNA: Apa Nova ”a cumpărat bunăvoinţa unor televiziuni cu sume importante”. REACŢIA posturilor incriminate

Martor DNA: Apa Nova ”a cumpărat bunăvoinţa unor televiziuni cu sume importante” (Imagine:Vlad Stan/Mediafax Foto)

O persoană care a dat declaraţii ca martor la DNA Ploieşti în dosarul de corupţie în care este implicată Apa Nova a susţinut, în faţa procurorilor, că reprezentanţi ai furnizorului de apă au încheiat contracte pentru sume ”importante” de bani cu societăţi care operează televiziuni de ştiri, pentru ca respectivele posturi TV să nu prezinte aspecte negative din activitatea companiei, se arată în motivarea Curţii de Apel Ploieşti la decizia de a-i cerceta sub control judiciar pe Costin Berevoianu, fostul consilier al primarului suspendat Sorin Oprescu, fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu şi omul de afaceri Ovidiu Semenescu.

Conform documentului citat, martorul respectiv a indicat numele a patru societăţi care operează tot atâtea posturi de televiziune.

”Din declaraţia martorului ameninţat I.A., din 14 septembrie 2015, rezultă că Semenescu Ovidiu Traian controlează SC Avatar Media Project SRL, agent economic prin intermediul căruia, astfel cum rezultă din actele existente la dosarul cauzei, în perioada de referinţă, au fost făcute plăţi importante de către SC Apa Nova SA către Realitatea Media SA, Antena 3 SA, Bl Channel SRL, RTV Satelite Net SRL ş.a.”, se arată în documentul citat.

Potrivit încheierii redactate de Curtea de Apel Ploieşti, ”acelaşi martor a susţinut că prin intermediul S.C. Avatar S.R.L. este cumpărată «bunăvoinţa» trusturilor de presă care, de o bună perioadă de timp, nu au mai prezentat aspecte negative legate de activitatea firmelor din cadrul Grupului Veolia”.

Pe de altă parte, Cozmin Guşă, unul dintre acţionarii principali ai societăţii Realitatea Media SA, care deţine televiziunea de ştiri Realitatea TV, a declarat, pentru MEDIAFAX, că îl ştie de mulţi ani pe Ovidiu Semenscu, dar nu cunoaşte echipa administrativă de la Apa Nova.

Totodată, Cozmin Guşă a spus că el nu se ocupă de conducerea administrativă a Realitatea Media SA şi nu ştie dacă societatea a încheiat vreun contract cu Avatar Media Project SRL sau cu Apa Nova.

"Nu ştiu, pentru că nu mă ocup. Realitatea Media este în insolvenţă şi are un administrator special care se ocupă de partea administrativă şi un administrator judiciar. Dânşii lucrează aici, singura mea implicarea la Realitatea este pe partea de strategie editorială", a precizat Cozmin Guşă.

Întrebat dacă Realitatea Media ar fi putut să fi încheiat totuşi un astfel de contract, Cozmin Guşă a spus că "n-ar avea de ce să nu fie adevărat", întrucât compania Veolia cumpără publicitate în toată lumea şi, probabil, la toate televiziunile din România.

"N-ar avea de ce să nu fie adevărat, pentru că ei, Veolia, fac reclamă pe toată planeta, nu fac numai în România şi cred că fac la toate televiziunile reclamă (...) În Franţa, sunt sponsorul principal la cele mai mari competiţii sportive, (se promovează, n.r.) în toată mass-media", a spus Guşă.

El a mai afirmat că nu ştie şi nu a discutat niciodată aceste aspecte. "Nu ştiu şi chiar nu am discutat niciodată. În afară de Ovidiu Semenescu, care e consilier acolo sau care a fost consilier, şi pe care îl ştiu de mulţi ani, inclusiv din Franţa, eu studiind o perioadă acolo, nu cunosc echipa administrativă de la Apa Nova din România", a mai spus Cozmin Guşă.

Pe de altă parte, contactat de agenţia MEDIAFAX, Sorin Oancea, asociat al societăţii B1 TV Channel SRL, care deţine B1 TV, şi director general al acestei televiziuni de ştiri, a declarat că nu doreşte să comenteze în acest moment aceste aspecte.

De asemenea, reprezentanţii televiziunilor Antena 3 şi România TV nu au făcut comentarii referitoare la acest subiect, până în momentul difuzării acestei ştiri.

Costin Berevoianu, fostul consilier al primarului suspendat Sorin Oprescu, fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu şi omul de afaceri Ovidiu Semenescu au fost reţinuţi, în 24 septembrie, de DNA Ploieşti în dosarul de corupţie în care este vizată compania Apa Nova, iar ulterior instanţa a decis să fie cercetaţi sub control judiciar.

În 24 septembrie, procurorii DNA Ploieşti au ridicat documente de la Apa Nova, Primăria Sectorului 1 şi Primăria Capitalei, într-un dosar care vizează fapte de corupţie ce ar fi fost comise de persoane din conducerea societăţii. De asemenea, anchetatorii au făcut percheziţii şi la cinci locuinţe şi sedii de firme care au legătură cu faptele vizate. O zi mai târziu, procurorii DNA Ploieşti au ridicat documente şi de la sediul Apa Nova Ploieşti, care are contract cu autorităţile din municipiu.

Procurorii arată că, în perioada 2008-2015, Semenescu, Moisescu şi Berevoianu şi-au traficat influenţa pe care o aveau la reprezentanţii unor instituţii publice din România (în principal, la Primăria Generală, Consiliul General ale municipiului Bucureşti, Primăria şi Consiliul Local ale Sectorului 1 Bucureşti) în beneficiul agenţilor economici care fac parte dintr-un grup de firme străin, obţinând în schimb de la reprezentanţii acestora sume importante de bani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici