Masca obligatorie îţi ia din buzunar cel puţin 100 de lei în următoarea lună

  • De astăzi, peste 18 milioane de români sunt obligaţi să poarte mască în spaţiile închise şi în mijloacele de transport
  • Cine poartă două măşti pe zi trebuie să scoată din buzunar 100 de lei în următoarea lună
  • Preţul unei măşti este de aproximativ 2 lei
2679 afișări
Imaginea articolului Masca obligatorie îţi ia din buzunar cel puţin 100 de lei în următoarea lună

Masca obligatorie îţi ia din buzunar cel puţin 100 de lei în următoarea lună

Poate nu ştiai, dar tocmai ai fost obligat să cheltuieşti cu 100 de lei în plus în următoarea lună. Acesta este preţul pe care tu, alături de alţi 18,4 milioane de români cu vârsta de peste 5 ani, trebuie să îl plăteşti pentru a purta câte 2 măşti pe zi.

Ordinul privind obligativitatea purtării măştii în spaţiile închise (birouri, autobuze, magazine) a fost publicat în Monitorul Oficial. Astfel, de astăzi până pe 16 iunie- când se încheie starea de alertă – eşti obligat să porţi mască.

Dacă ne raportăm la plusul de sănătate pe care ni-l aduce, nicio cheltuială nu e prea mare. Dacă ne raportăm în termeni economici – ceea ce nu se face întotdeauna – din punctul de vedere al efortului la care este supusă o familie acesta este mare, pentru că s-au redus drastic veniturile. În multe familii româneşti câştigă doar o singură persoană, cealaltă este în şomaj, iar o un cost de 100 de lei reprezintă un efort mare”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Dumitru Miron, profesor de economie.

La un preţ mediu de 2 lei/mască şi un consum de 2 măşti de protecţie pe zi în cele 25 de zile de stare de alertă rămase, rezultă un cost de 100 de lei. Cu aceşti bani un român îşi poate achita factura de cablu şi Internet, dar şi cea de telefonie mobilă.

Guvernul a anunţat că va oferi gratuit măşti pentru 1,1 milioane de români din categoria persoanelor defavorizate.

Criza a afectat semnificativ veniturile românilor în ultimele luni. În prezent, 1,5 milioane de persoane sunt în şomaj tehnic, iar alţi 400.000 de români au rămas fără loc de muncă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici