Maşina cu care au fugit autorii jafului de la Sfântu Gheorghe, găsită în râul Olt

Maşina cu care au fugit autorii jafului armat petrecut, în noaptea de miercuri spre joi, la o firmă de pază şi protecţie din municipiul Sfântu Gheorghe a fost găsită în albia râului Olt, autoturismul fiind abadonat la circa trei kilometri de la ieşirea din oraş, spre Miercurea Ciuc.

74 afișări
Imaginea articolului Maşina cu care au fugit autorii jafului de la Sfântu Gheorghe, găsită în râul Olt

Maşina cu care au fugit autorii jafului de la Sfântu Gheorghe, găsită în râul Olt (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit anchetatorilor, maşina Dacia Logan de culoare albă, inscripţionată cu denumirea firmei de pază din Sfântu Gheorghe de unde doi bărbaţi au furat circa 270.000 de lei, a fost găsită în albia râului Olt, la o distanţă de circa trei kilometri de la ieşirea din Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliţiei Covasna, Buzsi Andrea, dispeceratul Poliţiei a fost anunţat în jurul orei 02.44 că sediul firmei de protecţie şi pază SC Ares Security SRL, aflat pe strada Ciucului, a fost atacat de două persoane înarmate, care aveau feţele acoperite cu cagule şi care erau înarmate cu câte un pistol mitralieră. Buzsi Andrea a spus că un echipaj de Poliţie a ajuns la faţa locului în doar trei minute.

Unul dintre asociaţii firmei de pază şi protecţie SC Ares-Security, din Sfântu Gheorghe, Radu Paul, a spus că, potrivit declaraţiilor angajaţilor firmei, atacatorii erau îmbrăcaţi în combinezoane negre, cu inscripţia "Poliţia", aveau cagule pe cap şi erau înarmaţi cu pistoale mitralieră.

Reprezentantul firmei a menţionat că cei doi atacatori au intrat prin spate în curtea clădirii, iar apoi au bătut la uşa firmei, cerându-i dispecerului să deschidă şi strigând: "Deschide, Poliţia!".

"Dispecerul s-a dus, s-a uitat prin geam, a văzut pistoalele mitralieră, Kalaşnikov, şi a deschis, bineînţeles. Ei nu şi-au permis să răspundă cu forţa, când vezi că vine Poliţia la tine...., erau mascaţi. Nu aveau de unde să ştie că nu sunt poliţişti", a povestit reprezentantul firmei.

El a adăugat că, după ce au intrat în clădire, cei doi atacatori l-au trântit pe dispecer, după care i-au dezarmat şi pe cei doi agenţi din echipa de intervenţie şi i-au legat pe toţi trei. Potrivit sursei citate, unul dintre agenţi a fost lovit cu pumnul în ochi de unul dintre atacatori, în momentul în care, fiind legat la pământ, şi-a ridicat capul pentru a vedea ce se întâmplă în încăpere.

Potrivit sursei citate, autorii jafului au furat suma de circa 270.000 de lei, iar cele două pistoale şi muniţia furate de la agenţi au fost abandonate în firmă.

După ce au furat banii, cei doi atacatori, care au o înălţime de 1,70 metri, respectiv 1,80 metri şi sunt "bine făcuţi", au plecat cu un autoturism inscripţionat cu denumirea societăţii, cheia maşinii fiind luată dintr-un dulăpior.

În prezent, poliţiştii audiază mai multe persoane, Buzsi afirmând că s-a format un cerc de suspecţi şi se urmăresc mai multe ipoteze de lucru.

Totodată, poliţiştii fac scotociri în judeţ şi în zonele limitrofe pentru identificarea şi prinderea principalilor suspecţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici