Maşină furată din Bucureşti şi "clonată" după una din Prahova, găsită la Galaţi

O maşină furată din Bucureşti în 2013, care a fost modificată şi a devenit astfel "clona" unui autoturism de aceeaşi marcă, înmatriculat în judeţul Prahova, a fost găsită la Galaţi, în timpul unui control al poliţiştilor de frontieră, transmite corespondentul MEDIAFAX.

737 afișări
Imaginea articolului Maşină furată din Bucureşti şi "clonată" după una din Prahova, găsită la Galaţi

Maşină furată din Bucureşti şi "clonată" după una din Prahova, găsită la Galaţi (Imagine: Liviu Chirica/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, poliţiştii de frontieră au organizat, marţi, o acţiune pentru combaterea traficului cu autovehicule furate şi au oprit, pe o stradă din municipiul Galaţi, un autoturism marca Volkswagen Phaeton, de culoare gri, înmatriculat în judeţul Prahova, condus de un bărbat de 30 de ani din Galaţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că la caroseria maşinii, unde este seria de identificare, s-a intervenit mecanic. Astfel, seria modificată corespundea unei alte maşini de aceeaşi marcă şi aceeaşi culoare, înmatriculată în judeţul Prahova.

"Extinzând cercetările, poliţiştii de frontieră gălăţeni au stabilit faptul că autoturismul prezent la control, care era iniţial de culoare neagră, avea o altă serie de şasiu şi figurează ca fiind furat din municipiul Bucureşti, semnalarea fiind din anul 2013. În legătură cu cele constatate, conducătorul auto a declarat că a cumpărat autoturismul în luna noiembrie 2015, dintr-un târg de maşini şi nu avea cunoştinţă despre faptul că autoturismul respectiv figura ca fiind declarat furat sau că era «clonat»", se precizează în comunicat.

Maşina, în valoare de 60.000 de lei, a fost indisponibilizată de poliţiştii de frontieră în vederea continuării cercetărilor pentru furt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici