Maşina lui Andrei Hrebenciuc, furată de unul dintre membrii grupării lui Geamănu

Maşina lui Andrei Hrebenciuc a fost furată de unul din membrii grupării lui Alexandru Ilie, zis Sandu Geamănu, specializate pe furturi de maşini de lux şi care cereau de la proprietarii autoturismelor răscumpărări între 6.000 de şi 20.000 de euro.

554 afișări
Imaginea articolului Maşina lui Andrei Hrebenciuc, furată de unul dintre membrii grupării lui Geamănu

Maşina lui Andrei Hrebenciuc, furată de unul dintre membrii grupării lui Geamănu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii au stabilit că Paul Mihalache este cel care a furat, la 25 aprilie, de pe o stradă din Sectorul 1, maşina lui Andrei Hrebenciuc, marca BMW seria 6.

Paul Mihalache a fost reţinut, la 28 aprilie, alături de Ilie Alexandru, zis Sandu Geamănu, şi de Tinel Nicolae, în aceeaşi zi în care maşina lui Andrei Hrebenciuc a fost găsită de poliţişti, abandonată, pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei.

Judecătoria Sectorului 1 a emis, miercurea trecută, mandate de arestare preventivă pentru Tinel Niculae, împuşcat şi agresat de gărzile lui Gigi Becali, şi Paul Mihalache, acuzaţi în legătură cu sustragerea a patru autoturisme, în dosarul vizând furtul a şapte maşini de lux.

În cazul lui Ilie Alexandru, reţinut şi el în acest caz, instanţa a decis cercetarea în libertate pentru şantaj şi tăinuire.

De asemenea, Judecătoria sectorului 1 a emis, miercurea trecută, pe numele altor trei persoane - Adrian Stănilă, Constantin Stan şi Ştefan Mărgean - mandate de arestare preventivă în lipsă pe o perioadă de 30 de zile, pentru furt de maşini şi tâlhărie, după ce aceştia nu au fost găsiţi de poliţişti în urma descinderilor pentru prinderea unor persoane suspectate de furtul unor autoturisme de lux, între care şi cea a lui Gigi Becali.

Stănilă, Stan şi Mărgean au fost urmăriţi în noaptea de 26 spre 27 ianuarie de gărzile lui Gigi Becali, care urmăreau recuperarea autoturismul Mercedes, lăsat cu motorul pornit de finanţatorul echipei Steaua.

Cei trei au fost daţi în urmărire la o zi după ce au primit mandate de arestare în lipsă, iar luni, Adrian Stănilă s-a predat la Poliţia Capitalei.

Cei şase puşi sub acuzare de Parchetul Capitalei sunt suspectaţi a avea legătură cu furtul a şapte autoturisme de lux, printre care un Porche, un Audi, un Volkswagen Touareg şi două Mercedesuri, în perioada iunie 2008 - martie 2009.

Judecătoria Sectorului 1 a arătat în motivarea deciziei ca Sandu Geamănu să fie cercetat în libertate că sunt indicii "minime" în privinţa acuzaţiilor aduse acestuia, însă probele prezentate nu justifică privarea sa de libertate.

Niculae Tinel şi Mihalache Paul Sorin au fost arestaţi pentru gravitatea faptelor de care sunt acuzaţi, modul lor de operare denotând "îndrăzneală şi periculozitate", a mai arătat instanţa Judecătoriei sectorului 1 în motivarea prin care a dispus această măsură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici