Maşini de lux furate şi repuse în circulaţie prin sistemul "clonă", descoperite în Portul Constanţa

Două autoturisme de lux furate din ţări vest-europene şi repuse în circulaţie prin sistemul "clonă" au fost descoperite într-un container din Portul Constanţa Sud Agigea, poliţiştii stabilind că maşinile au fost aduse din Ucraina şi introduse în România prin punctul de trecere a frontierei Oancea.

449 afișări
Imaginea articolului Maşini de lux furate şi repuse în circulaţie prin sistemul "clonă", descoperite în Portul Constanţa

Maşini de lux furate şi repuse în circulaţie prin sistemul "clonă", descoperite în Portul Constanţa (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime din cadrul Poliţiei Române au identificat şi anihilat o reţea care scoatea din ţară autoturisme de lux furate din Europa prin Portul Constanţa Sud Agigea.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Judeţene Constanţa, vineri, ofiţerii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii, Direcţia Judeţeană Constanţa au identificat un container în Portul Constanţa Sud Agigea, în care se aflau două autoturisme de lux înmatriculate în Ucraina.

În urma investigaţiilor, poliţiştii au stabilit că maşinile respective au fost aduse din Ucraina şi introduse în România prin punctul de trecere a frontierei Oancea de la graniţa cu Republica Moldova, de către un cetăţean rus şi de doi moldoveni. Acestea ajungeau apoi în Portul Constanţa şi de aici plecau către diverse destinaţii.

Autoturismele erau furate din ţări vest-europene şi repuse în circulaţie prin sistemul "clonă". Astfel, anchetatorii au stabilit că autoturismele cu aceste date de identificare şi caracteristici tehnice nu au părăsit niciodată teritoriul ucrainean şi în prezent circulă pe străzile din Kiev.

Prin această metodă, în anii 2010-2011, membrii grupului au mai adus în ţară cinci astfel de autoturisme respectiv două marca Lexus, două maşini BMW şi o Toyota.

Grupul infracţional organizat este constituit din trei cetăţeni ucrainieni, doi moldoveni şi un cetăţean rus.

Cele două autoturisme descoperite în Portul Constanţa au fost confiscate, iar poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili întreaga activitate infracţională a persoanelor implicate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici