Maşinile deţinute de persoanele cu handicap, scutite de taxa auto

Ministerul Mediului (MM) propune introducerea în pachetul de măsuri anticriză exceptarea de la plata taxei de poluare a utilajelor cu motoare care respectă normele de poluare şi care circulă rar pe şosele, dar şi pentru maşinile deţinute de persoanele cu handicap, chiar dacă acestea nu au permis.

1971 afișări
Imaginea articolului Maşinile deţinute de persoanele cu handicap, scutite de taxa auto

Maşinile deţinute de persoanele cu handicap, scutite de taxa auto

"Ministerul Mediului formulează propuneri de completare a excepţiilor de la plata taxei pe poluare. În acest sens, sunt exceptate maşinile mobile nerutiere, ale căror motoare respectă normele privind poluarea chimică şi a căror deplasare pe drumurile publice este în general limitată numai la şi de la locul de muncă, şi autovehiculele aflate în proprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat, independent de deţinerea permisului de conducere de către proprietarul autovehicului", se precizează într-un comunicat de miercuri al MM.

În plus, prin acelaşi pachet de măsuri anticriză, ministerul doreşte modificarea legii Fondului pentru Mediu, prin "lărgirea sferei programelor şi proiectelor" care se pot finanţa din acesta.

Astfel, Administraţia Fondului de Mediu ar putea finanţa şi închiderea depozitelor de deşeuri neconforme, în beneficiul autorităţilor locale "aflate în dificultate" şi care "nu îşi pot îndeplini angajamentele asumate prin tratatul de aderare la Uniunea Europeană".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici