Măsura controlului judiciar, prelungită în cazul lui Sebastian Ghiţă în dosarul Hidro Prahova

Procurorii DNA Ploieşti au prelungit, vineri, măsura controlului judiciar faţă de deputatul Sebastian Ghiţă în dosarul Hidro Prahova, în care este acuzat de sprijinirea unui grup infracţional organizat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

288 afișări
Imaginea articolului Măsura controlului judiciar, prelungită în cazul lui Sebastian Ghiţă în dosarul Hidro Prahova

Sebastian Ghiţă (Foto: Octav Ganea / Mediafax Foto)

Sebastian Ghiță s-a prezentat, vineri, în jurul orei 10.30, la DNA Ploieşti, iar după câteva minute petrecute în faţa procurorilor deputatul le-a spus jurnaliştilor că DNA a prelungit cu 60 de zile măsura controlului judiciar în cazul său, fiind păstrate toate interdicţiile impuse în cadrul acestei măsuri, inclusiv aceea de a părăsi ţara şi de a lua legătura cu premierul Victor Ponta.

La ieşirea de la DNA Ploieşti, Sebastian Ghiţă a afirmat, răspunzând unor întrebări ale jurnaliştilor, că nu are nicio legătură cu decizia firmei Teamnet de a pune la dispoziţia autorităţilor o dronă care să caute planorul dispărut săptămâna trecută, Ghiţă precizând că este mândru de ce a reuşit să facă această firmă după ce el s-a retras din ea.

El a spus de asemenea că nu are legătură nici cu activitatea firmei Asesoft.

La ora transmiterii acestei ştiri, la sediul DNA Ploieşti se află deputatul PSD Vlad Cosma şi tatăl acestuia, Mircea Cosma, care este preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, dar care nu are voie să îşi exercite atribuţiile pe perioada controlului judiciar.

Cei doi se află de asemenea sub control judiciar pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat în acest dosar şi, potrivit unor surse judiciare, procurorii vor dispune şi în cazul lor prelungirea măsurii preventive.

Conform surselor citate, la DNA Ploieşti este aşteptat, vineri, şi cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, acuzat de constituire de grup infracţional organizat şi deturnare de fonduri europene.

În 18 februarie, Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost arestat preventiv, alături de omul de afaceri Vladimir Ciorbă, în dosarul vizând fraudarea de fonduri europene pentru lucrări de canalizare la Comarnic, executate de firma sa, SC Grossman Engineering Group. În 23 aprilie, Iulian Herţanu a fost plasat în arest la domicliu, în urma unei decizii a instanţei supreme. Ulterior, el a fost pus sub control judiciar, pentru evaziune fiscală, deturnare de fonduri europene, constituire de grup infracţional.

În acelaşi dosar, au mai fost plasaţi sub control judiciar deputatul Sebastian Ghiţă, deputatul PSD Vlad Cosma şi tatăl acestuia, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, directorul de producţie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, precum şi omul de afaceri Liviu Munteanu.

Potrivit anchetatorilor, Virgiliu Roman, Sebastian Ghiţă, Vlad şi Mircea Cosma au sprijinit grupul infracţional din care făcea parte Iulian Herţanu ca să acceseze şi să primească fonduri europene în cadrul contractului de extindere a reţelei de canalizare din oraşul Comarnic, proiect în valoare de aproape zece milioane de euro.

Procurorii susţin că, în perioada 2011 - 2015, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, fost preşedinte al filialei judeţene a PSD, a făcut demersuri (intervenţii pentru numirea în funcţii a unor persoane, obţinerea de informaţii confidenţiale - activităţi derulate direct sau prin intermediul consilierilor săi personali) la funcţionari ai SC Hidro Prahova şi a exercitat presiuni (ameninţări cu privire la înlocuirea din funcţie) asupra directorului general al societăţii, pentru ca aceştia să atribuie ilegal asocierii SC Grossmann Engineering Group SRL - SC Euroconstruct Trading 98 SRL contractul de lucrări pentru extinderea reţelei de canalizare în oraşul Comarnic. De asemenea, Mircea Cosma a făcut presiuni pe durata derulării contractului pentru prelungirea termenelor de execuţie şi efectuarea ilegală de plăţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici