Măsuri împotriva coronavirusului, pe Aeroportul Henri Coandă. Termoscannerele încă nu au fost cumpărate, autorităţile se luptă cu virusul doar cu afişe

Oamenii care ajung pe Aeroportul Henri Coandă dintr-un motiv sau altul îşi pot da seama cu uşurinţă că autorităţile se luptă cu virusul care a speriat întreaga lume doar cu câteva afişe. Puţini sunt cei care poartă măşti, iar termoscanerele încă nu au fost cumpărate.

1752 afișări
Imaginea articolului Măsuri împotriva coronavirusului, pe Aeroportul Henri Coandă. Termoscannerele încă nu au fost cumpărate, autorităţile se luptă cu virusul doar cu afişe

Puţini sunt oamenii care poartă mască chiar şi acum. Oamenii cred că sunt departe de pericol.

„La chinezi, situaţia este foarte tensionată, noi ne credem putin protejaţi pentru că suntem foarte departe de centrul acesta de infecţie, dar ar trebui într-adevăr (...) ar fi o metoda de detecţie (prezenţa scanerelor termice, n.r.), dar l-am auzit pe domnul Streinu-Cercel că nu are eficienţa scontată, ştiintific s-a demonstrat că nu”, explică un bărbat în aeroport, care poartă mască de protecţie.

Recent, autorităţile au anunţat că vor fi cumpărate termoscanere pentru toate cele 16 aeroporturi din ţară.

Până atunci însă, nu există nicio modalitate prin care pot fi identificaţi cei care au febră sau gripă. Oamenii care prezintă aceste simptome pot ruga orice angajat al aeroportului să cheme un medic, doar asta doar dacă doresc acest lucru.

De menţionat este că termoscanerele mai întârzie.

Ministrul interimar de Interne Marcel Vela a precizat că speră ca, până luni, OUG care permite cumpărarea scanerelor termice să fie deblocată de cei de la consiliul legislativ şi să emită avizul necesar astfel încât actul normativ să fie publicat în Monitorul Oficial şi să înceapă achiziţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici