Măsuri speciale în judeţul Arad, unde sunt în vigoare coduri portocalii de ploi şi inundaţii

Salvatorii din judeţul Arad au luat măsuri speciale pentru a preîntâmpina posibile inundaţii prognozate de către meteorologi şi hidrologi, iar la primăriile din zonele vizate s-a constituit permanenţa.

840 afișări
Imaginea articolului Măsuri speciale în judeţul Arad, unde sunt în vigoare coduri portocalii de ploi şi inundaţii

Măsuri speciale în judeţul Arad, unde sunt în vigoare codul portocalii de ploi şi inundaţii

Toate efectivele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad sunt prealarmate pentru a fi disponibile în orice moment să se prezinte în unităţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"A fost suplimentat personalul prin aducerea grupei operative la unitate şi prealarmat personalul din turele libere la toate subunităţile de intervenţie din judeţ. Prin ordin de prefect a fost introdusă permanenţa la toate primăriile din zonele posibil afectate", a declarat corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, căpitan George Pleşca.

În judeţul Arad sunt în vigoare în acest moment coduri portocalii de ploi şi de inundaţii.

Codul portocaliu de ploi anunţă cantităţi de apă ce pot depăşi 35-40 litri/mp, frecvente descărcări electrice şi fenomene asociate cum ar fi grindină de dimensiuni mici, intensificări de scurtă durată ale vântului.

Codul portocaliu de inundaţii vizează Crişul Alb, amonte de Gurahonţ, şi afluenţii râului Mureş Bazin Hidrologic, în zona, Radna, avertizările fiind valabile până luni 13 iunie ora 09.00.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici