Măsurile comerciale de retorsiune introduse de UE împotriva SUA au intrat astăzi în vigoare

Uniunea Europeană a introdus începând de vineri noi taxe vamale împotriva unor produse fabricate în Statelor Unite, ca reacţie la impunerea de către Administraţia Donald Trump a unor taxe vamale pentru importurile de oţel şi aluminiu, informează postul BBC News.

886 afișări
Imaginea articolului Măsurile comerciale de retorsiune introduse de UE împotriva SUA au intrat astăzi în vigoare

Măsurile comerciale de retorsiune introduse de UE împotriva SUA au intrat astăzi în vigoare

Taxele vamale introduse de UE vizează produse importate din SUA în valoare de 2,8 miliarde de euro.

Majoritatea produselor americane vizate de măsurile UE, cum ar fi tutunul, motocicletele Harley Davidson, afinele şi untul de arahide, vor fi taxate cu 25%.

Pe de altă parte, UE a introdus o taxă de 50% pentru bunuri precum încălţămintea, unele tipuri de îmbrăcăminte şi maşinile de spălat.

Decizia Uniunii Europene are loc pe fondul disensiunilor generate de taxele vamale impuse de preşedintele SUA asupra importurilor de oţel şi aluminiu din Canada şi din statele Uniunii Europene.

"Decizia unilaterală şi nejustificată a Statelor Unite de a impune taxe vamale nu ne oferă altă opţiune", a declarat comisarul european al Comerţului, Cecilia Malmström.

"Reglementările comerciale internaţionale nu pot fi încălcate fără a exista o reacţie din partea noastră", a argumentat Cecilia Malmström.

La rândul său, Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a comentat joi că "decizia Statelor Unite de a impune taxe vamale încalcă încrederea comună”.

"De fapt, este contrară oricărei logici şi fără precedent în istorie", a subliniat Juncker.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici