Maternitatea Polizu, dotată de "Salvaţi Copiii" cu un ventilator performant pentru născuţii prematur

Fundaţia "Salvaţi Copiii" a donat maternităţii Polizu un ventilator performat de suport respirator, în valoare de 34.000 de euro, reprezentanţii maternităţii explicând importanţa care trebuie acordată copiilor născuţi prematur, România având una dintre cele mai mari rate a mortalităţii infantile.

210 afișări
Imaginea articolului Maternitatea Polizu, dotată de "Salvaţi Copiii" cu un ventilator performant pentru născuţii prematur

Maternitatea Polizu, dotată de "Salvaţi Copiii" cu un ventilator performant pentru născuţii prematur

”Copiii născuţi prematur au o vulnerabilitate crescută şi au nevoie de asistenţă medicală imediată pentru că organismul lor nu e încă pregătit pentru provocările mediului extern. Atunci când medicii au la îndemână aparatură medicală de calitate, cu performanţele tehnicii actuale, lupta lor are şanse mult mai mari de reuşită. Şi pentru noi, medicii, este o dramă să fim nevoiţi să alegem pentru care naştere prematură să refuzăm internarea, ştiind că incubatoarele disponibile sunt insuficiente”, a declarat şeful secţiei de neunatologie a maternităţii Polizu, Silvia Stoicescu.

În acest context, Salvaţi Copiii face a treia donare către maternitatea Polizu, fiind vorba despre un ventilantor de suport respirator pentru copiii născuţi prematur şi care nu au plămânii suficient dezvoltaţi.

"În 77 de maternităţi, pe care Salvaţi Copiii le-a dotat până acum, am donat peste 380 de echipamente în valoare de trei milioane de euro, care au ajutat la salvarea a peste 31.000 de copii prematuri. Am demarat programul de combatere a mortalităţii infantile în 2010, analizând situaţia de pe teren, din comunităţile unde numărul deceselor sub un an era dramatic. Este un program extrem de complex, care s-a extins pe mai multe paliere, unul dintre acestea fiind cel al dotării maternităţilor cu aparatură performantă, necesară medicilor în lupta lor pentru a-i ţine în viaţă pe copiii născuţi prematur. Am văzut cu ochii noştri cum un incubator, de pildă, scade considerabil rata mortalităţii infantile”, a explicat preşedintele Fundaţiei "Salvaţi Copiii" România, Gabriela Alexandrescu.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, rata moratlităţii infantile a scăzut, în România, în ultimii şapte ani, de la 10,1 ‰ la 7,3 ‰, dar tot este mult peste media europeană de 3,5 ‰. Iar principala cauză a morţii infantile este naşterea prematură, în ţara noastră născându-se prematur 10% dintre copii.

Preşedintele Societăţii Române de Obstretică-Ginecologie şi managerul maternităţii Polizu, Nicolae Suciu, a explicat că 25% dintre femeile însărcinate nu îşi fac analizele în timpul sarcinii şi a transmis un mesaj către adolescentele care devin mame.

"Noi trebuie să diminuăm naşterile premature. Treaba guvernanţilor este să pună pe lista de priorităţi mama şi copilul pentru că altfel ne vor judeca generaţiile viitoare ş cred că vrem o judecată dreaptă. Trebuie să tragem un semnal de alarmă ca mamele gravide să facă analize pe timpul sarcinii pentru că numai aşa se poate evita o naştere prematură. Şi aş vrea să le rog pe adolescente să amâne programul reproductiv până termină o şcoală, până au o menire socio-profesională", a precizat Nicolae Suciu.

În 2017, Salvaţi Copiii a dotat 38 de maternităţi din 32 de localităţi, cu echipamente medicale în valoare totală de 700.000 de euro. În cei şase ani de când organizaţia a transformat într-o prioritate salvarea copiilor născuţi prematur, prin dotarea maternităţilor, trei milioane de euro au fost investiţi pentru achiziţionarea de aparatură medicală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici