Mazăre spune despre angajaţii ANI că sunt "slugoii lui Băsescu"

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a fost, joi, la sediul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) pentru a da explicaţii în calitate de persoană verificată, el având, prin lege, acest drept, au anunţat, joi seară, reprezentanţii instituţiei.

20 afișări
Imaginea articolului Mazăre spune despre angajaţii ANI că sunt "slugoii lui Băsescu"

Mazăre spune despre angajaţii ANI că sunt "slugoii lui Băsescu" (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Biroul de Presă al ANI a comunicat, joi seară, că Mazăre a fost citat în urmă cu mai bine de o săptămână de inspectorul de caz şi că s-a prezentat la discuţii pentru a aduce documentele pe care le-a considerat necesare în lămurirea situaţiei sale.

"Domnul Mazăre a venit la ANI în calitate de persoană verificată. Are acest drept, conform legii. A venit însoţit de un avocat", au declarat reprezentanţii ANI.

La ieşirea de la audieri, Mazăre i-a acuzat, într-un limbaj dur, pe angajaţii instituţiei, susţinând că ar fi "slugoii împuţiţi ai lui Băsescu".

"Le-am spus că sunt nişte slugoi împuţiţi de-ai lui Băsescu şi că vor plăti pe lumea asta lucrurile rele pe care le fac", a afirmat Mazăre.

El a precizat că pentru anumite aspecte din cele verificate de ANI a mai fost cercetat şi de alte instituţii ale statului, între care ANRMAP sau chiar DNA.

Întrebat ce i s-a cerut să prezinte în timpul audieri, Mazăre a spus că a răspuns unor întrebări punctuale legate de averea sa.

"Mi s-a cerut să mai aduc nişte clarificări legate de contractele de publicitate şi de un cont la Banca Transilvania, un card pe care nu am pus niciodată niciun ban", a spus Mazăre.

În ultimele luni, Mazăre a vorbit în repetate rânduri despre mai multe dosare care ar fi fost deschise împotriva sa la ANI.

ANI l-a cercetat pe Radu Mazăre în privinţa unei stări de incompatibilitate, edilul fiind acuzat că în anul 2003, timp de şase luni, a deţinut concomitent atât funcţia de primar al municipiului Constanţa, cât şi cea de administrator la o societate comercială.

Edilul a răspuns acestei acuzaţii la momentul respectiv şi a explicat că totul a fost o greşeală la Registrul Comerţului. El a prezentat atunci actul constitutiv al SC Nisipuri, la care se refereau inspectorii ANI, arătând că firma este administrată de Mihai Mazăre, fratele său, iar el este acţionar unic la această societate, legea neinterzicând acest lucru la vremea respectivă.

Primarul Constanţei a mai spus că, după ce a aflat din presă că este verificat de ANI, s-a informat la Registrul Comerţului, constatând că aceştia au "înregistrat eronat", în loc de Mazăre Mihai, administrator, figurând Mazăre Radu-Ştefan.

Alte verificări ale ANI care îl vizează pe Radu Mazăre se referă la averea acestuia. Edilul susţinea că are informaţii potrivit cărora ANI ar fi cerut ajutorul serviciilor secrete pentru a verifica dacă primarul Constanţei are proprietăţi în Brazilia.

În august, Radu Mazăre spunea că este cercetat de către Agenţia Naţională de Integritate într-un al treilea dosar, pentru conflict de interese.

Mazăre a dat în judecată Agenţia, dosarul urmând să fie judecat la Galaţi, după ce reprezentanţii instituţiei au obţinut la instanţa supremă strămutarea dosarului de la Curtea de Apel Constanţa, invocând notorietatea edilului în zonă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici