McDonald’s România: Paharele Shrek nu există şi nu vor exista în România

Paharele McDonald's care au imprimate desene de promovare pentru noul film Shrek şi care au fost retrase după ce s-a descoperit că sunt contaminate cu cadmiu nu au ajuns şi nu vor ajunge în România, susţin reprezentanţii filialei româneşti a lanţului fast-food.

616 afișări
Imaginea articolului McDonald’s România: Paharele Shrek nu există şi nu vor exista în România

McDonald’s România: Paharele Shrek nu există şi nu vor exista în România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"McDonald's România nu desfăşoară promoţia cu paharele Shrek. Paharele nu există şi nu vor exista în România", a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al McDonald's România, Atena Balint.

Reprezentantul McDonald's România afirmă totodată că paharele din promoţia Shrek ale căror desene conţin urme de cadmiu sunt de sticlă, nu din carton, cum sunt cele folosite în fast-food-urile româneşti McDonald's.

"Paharele din promoţia Shrek sunt din sticlă şi nu au nicio legatură cu paharele pe care le folosim zilnic, făcute din carton", a mai spus Atena Balint.

Lanţul de restaurante fast-food McDonald's a retras de pe piaţă 12 milioane de pahare de promovare a noului film de desene animate Shrek, din cauză că elemente de design imprimate pe acestea conţin cadmiu, un metal toxic. Compania a cerut clienţilor să nu mai utilizeze aceste pahare, de 0,473 litri, care costă doi dolari americani (1,64 de euro) şi care sunt disponibile în patru modele pe care sunt desenate personajele principale ale filmului de desene animate.

Cadmiul poate afecta ficatul, rinichii, plămânii, sistemul nervos şi creierul, iar în cazul acestor pahare există îngrijorări cu privire la expunerea pe termen lung la un nivel redus. De asemenea, urme de metal de pe pahar ar putea rămâne pe mâinile copiilor, de unde ar putea ajunge în corpul lor, în cazul în care nu se spală pe mâini înainte de a pune mâna la gură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici