MDRAP vrea să cumpere cu 24 mil. de euro peste 650 de microbuze şi autocare pentru elevi şi sportivi

Peste 650 de microbuze, autobuze şi autocare ar urma să fie cumpărate, cu circa 24 de milioane de euro de la bugetul de stat, pentru transportul şcolar şi deplasarea sportivilor, potrivit unui anunţ publicat pe www.e-licitaţie.ro de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administratiei Publice (MDRAP).

167 afișări
Imaginea articolului MDRAP vrea să cumpere cu 24 mil. de euro peste 650 de microbuze şi autocare pentru elevi şi sportivi

MDRAP vrea să cumpere cu 24 mil. de euro peste 650 de microbuze şi autocare pentru elevi şi sportivi (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Potrivit anunţului de participare la licitaţie, ministerul vrea să cumpere, prin licitaţie deschisă electronică, 659 de microbuze, autobuze şi autocare, dintre care 486 de microbuze cu 16+1 locuri, 140 de autobuze cu 28+2 locuri, 30 de autovehicule cu 8+1 locuri şi trei autobuze sau autocare cu 58+2 locuri, necesare transportului şcolar şi deplasării sportivilor, precum şi a colectivelor tehnice.

Valoarea estimată a contractului, care poate lua forma unei asocieri, este de 105.645.161,29 lei (aproximativ 24.000.000 de euro) fără TVA, banii urmând să fie asiguraţi de la bugetul de stat. Durata contractului este de şase luni de la data atribuirii.

Contractul va fi atribuit firmei care va depune oferta cu preţul cel mai scăzut, vehiculele urmând să fie livrate atât la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, cât şi la Ministerul Educaţiei Naţionale şi la Ministerul Tineretului şi Sportului.

Potrivit sursei citate, MDRAP va primi 300 de microbuze cu 16+1 locuri, 100 autobuze cu 28+2 locuri necesare asigurării transportului şcolar pentru elevii din comunitatile rurale îndepărtate de unităţile şcolare la care sunt arondaţi.

Tot MDRAP va primi şi 65 microbuze cu 16+1 locuri, pentru dotarea unităţilor administrativ teritoriale în vederea asigurării mijloacelor de transport unităţilor de învăţământ preuniversitar care au în structura şi secţii de club sportiv şcolar, necesare deplasărilor sportivilor şi colectivelor tehnice aferente la competiţiile sportive interne şi internaţionale.

Ministerul Tineretului şi Sportului ar urma să primească 53 de microbuze cu 16+1 locuri, 30 de autovehicule cu 8+1 locuri, 14 autobuze cu 28+2 locuri, precum şi trei autobuze sau autocare cu 58 + 2 locuri, pentru asigurarea mijloacelor de transport unităţilor aflate în subordinea acestuia, necesare deplasărilor sportivilor şi colectivelor tehnice aferente la competiţiile sportive interne şi internaţionale.

Ministerul Educaţiei Naţionale ar urma să primească 68 de microbuze cu 16+1 locuri şi 26 de autobuze cu 28+2 locuri, în vederea asigurării mijloacelor de transport unităţilor aflate în subordinea acestuia, necesare deplasărilor sportivilor şi colectivelor tehnice aferente la competitiile sportive interne şi internaţionale,

Pentru a putea licita, ofertantul trebuie să fie înregistrat în SEAP, termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare fiind 11 august, ora 10.00. Ofertele vor fi deschise în aceeaşi zi, la ora 12.00, la sediul MDRAP.

Procedura de atribuire se organizează potrivit acordului de asociere semnat între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Educaţiei Naţionale, potrivit căruia lider al asocierii este MDRAP, care va derula procedura atât în numele său, cât şi în numele celorlalte autorităţi, membre ale asocierii, se mai arată în anunţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici