Meci de ping-pong între patronii de restaurante si Orban: „După 15 iunie, românii vor prefera să plece în alte ţări”

  • Ludovic Orban a declarat că restaurantele prezintă un risc major de infecţie cu coronavirus
  • Dragoş Petrescu, preşedintele patronatului HORA, consideră că numărul de infectaţi zilnic este mic pentru a amâna redeschiderea restaurantelor
  • După 15 iunie, românii se pot îndrepta spre turismul străin pentru că la noi nu pot beneficia de pachetul de servire complet, declară Dragoş Petrescu
8193 afișări
Imaginea articolului Meci de ping-pong între patronii de restaurante si Orban: „După 15 iunie, românii vor prefera să plece în alte ţări”

Sursa FOTO: Profimedia

Ludovic Orban vrea amânarea redeschiderii restaurantelor. Motivul? Riscul mare de infectare. Dragoş Petrescu, preşedintele patronatului HORA, consideră această măsură o lovitură pentru industria ospitalieră şi pentru turismul românesc.

Cei care au hoteluri, aproape toţi au terase, pot să asigure servirea mesei în terase sau servirea mesei în sistem de room-service. Este riscant, în momentul de faţă, să dai drumul la această măsură”, a declarat premierul.

„Multe, multe hoteluri din România nu au terase, au doar restaurante. Întreaga poveste cu room service-ul, fiecare client să mănânce dimineaţa, la prânz şi seara în cameră este un efort care este, practic, imposibil de executat”, susţine Dragoş Petrescu, preşedinte HORA.

Să ţii o întreagă industrie doar pentru că avem până în 200 de infectaţi pe zi, mie mi se pare mult prea mare efortul.Toate ţările din jur, Bulgaria Grecia, Turcia au deschis posibilitatea de a merge la restaurant, deci suntem într-o competivitate foarte redusă. Românii vor prefera să plece atunci în alte ţări.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici