Video MEDIAFAX TALKS: Clinici private: Sistemul privat s-a dezvoltat acolo unde cel public nu a putut

Reprezentanţii clinicilor private din România au declarat, în cadrul evenimentului MEDIAFAX TALKS, că sistemul privat de sănătate a reuşit să se dezvolte acolo unde sectorul privat nu a reuşit, cea mai bună soluţie pentru cetăţeni fiind ca domeniile să funcţioneze împreună.

625 afișări

"Sistemul privat din România s-a dezvoltat pe anumite nişe unde sistemul public i-a permis de-a lungul anilor şi nu a fost o dezvoltare structurală pe baza unei acoperiri. Sistemul privat este sinergetic cu cel public şi acoperă o altă nevoie socială. Asta se întâmplă peste tot. Pentru ca acest lucru să se întâmple, ele ar trebui să meargă mână în mână pentru că, în final, ele servesc aceluiaşi scop: acces mai bun şi servicii de calitate", a declarat Radu Gorduza Lupu, directorul general al unei clinici private, în cadrul MEDIAFAX TALKS- Sistemul Medical Privat al României: Piaţa Asigurărilor de Sănătate.

Reprezentanţii clinicilor private sunt de părare că statul se concentrează prea mult pe profitul sistemului privat, încât nu mai poate vedea defectele sistemului public de sănătate.

"De multe ori, statul este atât de preocupat de potenţialul profit al privatului, încât nu vede lipsa de performanţă a sistemului public. Printr-un pachet unitar de legi, serviciile publice ar trebui puse pe picior de egalitate, din punct de vedere al accesului şi calităţii, astfel încât, nu se va face decât o scădere de costuri prin competiţie şi o creştere de calitate către asigurat", a afirmat Radu Gorduza Lupu.

În cadrul evenimentului MEDIAFAX TALKS- Sistemul Medical Privat al României: Piaţa Asigurărilor de Sănătate, care a avut loc joi, 27 aprilie, s-a dezbătut problema accesului pacientului român la o asigurare privată de sănătate care să îi sporească şansele de vindecare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici